Volledig scherm
Bouwvakkers aan het werk. © ANP XTRA

Gemist? Mannenopvang luidt noodklok en tekort bouwpersoneel groeit

Jouw regionieuwsBen je er niet aan toegekomen om al het regionale nieuws te volgen? Dit was het nieuws van zondag 12 mei.

Moeder bepaalt of vader kind mag zien - Per jaar raken tientallen mannen die vluchten voor huiselijk geweld het contact met hun kinderen kwijt doordat de moeder in ons land juridisch wordt voorgetrokken. De mannenopvang in Nederland luidt de noodklok en spreekt over veel schrijnende gevallen

Groeiend tekort bouwpersoneel - Overijssel maakt zich zorgen over het groeiend tekort aan bouwpersoneel. Waar het aantal vacatures in 2016 nog op 500 lag, is dat de afgelopen jaren gestegen tot 1400 niet ingevulde banen. Gedeputeerde Eddy van Hijum ziet dat arbeidsmigranten hard nodig zijn, maar waarschuwt bedrijven. „Staar je niet blind op die kortetermijnoplossing.”

Woningnood onder jongeren - Het regent ideeën om de groeiende woningnood te verlichten. Als het aan woningstichting Uwoon ligt, komen er, speciaal voor jongeren, containerwoningen in achtertuinen van huurders in Ermelo. Op vrijwillige basis en in ruil voor korting op de huur. Is dat het ei van Columbus?

Premium-verhaal van de dag

Boek over ‘rare kantoormensen’ - Jacq. Veldman uit Zwolle schreef een boek over het menselijke ongemak op kantoor: ,,We hebben elkaar niet uitgekozen, maar moeten het toch vele uren per week met elkaar uit zien te houden. Dat gaat dus lang niet altijd goed...’’