Volledig scherm
De motor als stille getuige van een dodelijk ongeval in Havelte donderdagmorgen. © Harm Meter

Gemist? Motorrijder omgekomen bij ongeluk in Havelte, zwakke konikpaarden wéér verhuisd

Jouw regionieuwsBen je er niet aan toegekomen om al het regionale nieuws vandaag te volgen? Dit is het belangrijkste nieuws van donderdag 19 september.

Lachgas - Een groeiend aantal gemeenten in Oost-Nederland is bezig lachgas van straat te weren. Dat blijkt uit een snelle inventarisatie van de Stentor. Verkoop en gebruik op festivals en evenementen is op veel plekken inmiddels al wel verboden. 

Dodelijk ongeluk - Een 26-jarige motorrijder is vanochtend overleden bij een ongeval op de N371 ter hoogte van Havelte. De man uit Hoogeveen reed hard tegen een vrachtwagen aan.

Hudson’s Bay vertrekt - Het al maanden kwakkelende warenhuisconcern Hudson’s Bay sluit eind dit jaar al zijn Nederlandse winkels. Het bedrijf maakte dat vanmiddag bekend aan zijn personeel. In Zwolle betekent dat mogelijk een gapend gat in de winkelstraat.

Brandstichting Deventer - In Deventer is vanochtend vlak na vijf uur brand uitgebroken in een personenauto. Buurtbewoners hoorden geluid op straat en zagen vervolgens de vlammen uit de auto slaan. De politie vermoedt opzet, de buurt reageert geschrokken.

Konikpaarden wéér verhuisd - Een deel van de konikpaarden uit de Oostvaardersplassen, die in april dit jaar naar een natuurpark in het Noorden van Spanje werden overgebracht, zijn naar Laura Hoitsema van Stichting Paard in Nood Spanje getransporteerd. Het gaat om 17 drachtige merries, veulens en twee hengsten. ‘Ze hadden de winter niet overleefd.’

Premium-verhaal van de dag

Radarruzie - De bouw van twee megawindparken in Flevoland gaat niet door zolang Defensie een militaire radar in Nieuw Milligen op de Veluwe gebruikt. Het Energieakkoord staat daardoor op lossen schroeven. ,,Dit baart zorgen, we voelen ons machteloos.”

  1. Miranda stuurt jou Amber Alerts. ‘Je weet het pas echt wanneer je ze terugvindt: dood of levend’
    PREMIUM

    Miranda stuurt jou Amber Alerts. ‘Je weet het pas echt wanneer je ze terugvindt: dood of levend’

    Miranda Baas (47) is specialist vermissingen bij de politie Oost-Nederland. Dagelijks zijn er zo’n twintig vermissingen in Oost-Nederland, jaarlijks 7600. Een gesprek met de vrouw die zich afgelopen vrijdag nog genoodzaakt voelde groot alarm te slaan en een Amber Alert het land in te sturen. De vermiste moeder en haar peuter uit Ede werden na een paar uur in goede gezondheid teruggevonden.