Volledig scherm
Het ziekenhuis in Deventer. © FOTO HISSINK

Gemist? Nijpend tekort aan beton en ziekenhuis weert Achmea-klanten

Jouw regionieuwsBen je er niet aan toegekomen om al het regionale nieuws vandaag te volgen? Geen zorgen! Dit is het belangrijkste nieuws van woensdag 5 december. 

Beton tekort - De lage waterstanden stellen de bouw voor grote problemen. De levering van beton ligt bijna stil. Door de gestagneerde aanvoer van grondstoffen stijgen de prijzen en kunnen bouwbedrijven in grote problemen komen, waarschuwt Bouwend Nederland. 

Stop bij ziekenhuis - Mensen die zijn verzekerd bij zorgverzekeraar Zilveren Kruis of één van de andere Achmea-merken kunnen de rest van het jaar niet zonder meer terecht bij het Deventer Ziekenhuis. Het ziekenhuis neemt tot 1 januari geen nieuwe patiënten van deze verzekeraar meer op omdat anders een overschrijding dreigt van het afgesproken budget.

Brand discotheek Lucky - Bij discotheek Lucky aan de Morsweg in Rijssen heeft woensdagmiddag korte tijd een brand gewoed. De brandweer schaalde op naar ‘zeer grote brand’ (video), maar had het vuur al snel onder controle. De brand is ontstaan tijdens dakwerkzaamheden.

Premium-verhaal van de dag

Kerstboom goed houden - Het is december, dus weer tijd voor de kerstboom. De boom staat een maand lang in huis, gevuld met kerstballen, lichtjes, snoepjes en chocolaatjes. Maar hoe houd je de kerstboom mooi tot Driekoningen, 6 januari? Twee kerstboomkwekers geven hun tips.

  1. Hoe welkom zijn homo’s in onze kerken? Miranda uit Warnsveld brengt het in kaart
    PREMIUM
    kaart

    Hoe welkom zijn homo’s in onze kerken? Miranda uit Warnsveld brengt het in kaart

    Hoe welkom ben je als homo in de kerk? Dat kun je voor 426 geloofsgemeenschappen in Nederland al checken op de website Wijdekerk.nl. Mede-oprichter en voorzitter van deze stichting is Miranda Terpstra-van de Kerk uit Warnsveld. Zij was genomineerd voor de Jos Brink Innovatieprijs die gisteren door minister Van Engelshoven (Emancipatie) werd uitgereikt. ,,Ik hoop dat kerken hun excuses gaan aanbieden.’’