Volledig scherm
Een wakeboarder uit Oostenrijk wakeboardde dinsdag door grachtjes van Giethoorn. Dominik Hernler sprong over een bootje heen en later kwam hij nog samen met Maxim van Helvoort de bocht door. Vijf wakeboarders, Maxim van Helvoort, Sam de Haan, Dominik Hernler (Oostenrijk), Felix Georgii (Duitsland) en Massimiliano Piffaretti (Italië), zijn twee weken lang op road trip door Nederland, op zoek naar unieke en mooie plekken om te wakeboarden. © Jarno Schurgers / Red Bull Content Pool

Gemist? Omstreden megastal in Mariënheem te koop gezet en wakeboarders scheuren door de grachten van Giethoorn

JOUW REGIONIEUWSBen je er niet aan toegekomen om al het regionale nieuws vandaag te volgen? Dit is het nieuws van woensdag 21 augustus. 

Megastal te koop - De omstreden varkensbaron Adriaan Straathof heeft zijn boerderij in Mariënheem te koop gezet. Voor 2,5 miljoen euro wil de varkenshouder het perceel van de hand doen waar hij plannen had voor een megastal met 11.488 dieren. Tegen de uitbreiding was veel verzet. Straathof geldt als één van de grootste en meest omstreden varkenshouders van Europa. Jarenlang is verzet geboden tegen de uitbreiding van het bedrijf aan de Nijverdalseweg. 

Wakeboarden  - Een iconisch waterplek en een vette wakeboardspot waar je moet zijn geweest. Ze zijn best wat gewend in Giethoorn maar de spectaculaire wakeboardritten door hun grachten, maakten dinsdag veel Gieters toch wel heel nieuwsgierig. Ook de rondvaartboten met vooral Aziatische toeristen wisten niet wat ze zagen. Giethoorn is ontdekt door nationale en internationale wakeboarders. Na de Leliegracht in Amsterdam, Rotterdamse haven zijn de grachten van Giethoorn onveilig gemaakt.

Inwoners en toeristen van waterdorp Giethoorn hoeven niet bang te zijn dat ze vanaf nu om de haverklap uit hun bootje worden geslingerd door passerende wakeboarders zoals er dinsdag een aantal door de gracht racete. De gemeente verwacht niet dat er meer verzoeken binnen zullen komen. 

Zomer dit weekend - Voor de derde keer deze zomer is kans op een regionale hittegolf. Vanaf morgen komt de temperatuur in een deel van Oost-Nederland dagelijks boven de 25 graden uit. Van zaterdag tot en met maandag kan het in het oosten 30 graden of meer worden. De kans op een regionale hittegolf is momenteel 60 procent.

Geen internet in Deventer - Een groot deel van de bewoners van de Keizer Karelflat in de Deventer woonwijk Keizerslanden zit met de handen in het haar: er is geen verbinding met het internet. Al enkele dagen niet. Waarschijnlijk door toedoen van een graafmachine, die een glasvezelverbinding met de flat zou hebben geraakt. 

Agressieve roofvogel - De overlast door een agressieve roofvogel aan de Bovenheigraaf in Oldebroek lijkt voorbij. Het beest stortte zich begin deze zomer op passerende hardlopers, fietsers en zelfs voorbijrijdende auto’s. De gemeente plaatste daarop verkeersborden om weggebruikers te waarschuwen.

PREMIUM verhaal van de dag

De boerenzoon die multimiljonair werd: ‘Liefst steek ik geld in eigen regio’ 

Boerenzoon en multimiljonair Meine Breemhaar is eigenaar van 36 bedrijven in Overijssel, Gelderland en Flevoland. Zijn succesformule? ,,Ik ben goed in mensen begrijpen, boeien en binden.’’  Meine Breemhaar (58) groeide als boerenzoon op in Ommen. Inmiddels staat hij in de Quote 500, als eigenaar van een conglomeraat van 36 bedrijven die vooral in Overijssel, Flevoland en Gelderland zijn gevestigd. De Drontenaar is nog altijd tomeloos ambitieus.  

 1. Lichtontwerpers laten Blokzijl stralen
  PREMIUM

  Lichtont­wer­pers laten Blokzijl stralen

  Of het nu een 300 meter hoge wolkenkrabber in Doha (Qatar), het Voorpoortplein in Vollenhove, de nieuwe showroom van autobedrijf Marco van Beek in Steenwijk of een object tijdens een internationaal lichtfestival is, Berlux Lichtarchitectuur uit Blokzijl zorgt voor passend licht. En deze maand lanceren Berry van Egten en Ellen Goulmy in hun eigen stadje Lights in Blokzijl, na Glow Eindhoven en het Amsterdam Light Festival het derde (internationale) lichtfestival in ons land.
 2. Oude, eenzame Cor en jonge Marijn hebben een vriendschap voor het leven
  PREMIUM

  Oude, eenzame Cor en jonge Marijn hebben een vriend­schap voor het leven

  ,,Daar zitten we dan weer’’, zegt Marijn als hij in de stoel ploft naast zijn grote vriend Cor. ,,Ga zitten, dan kunnen we lekker pitten”, reageert Cor adrem. Marijn Heijstek komt al ruim een jaar om de twee weken langs. Hij is met zijn elf jaar de jongste vrijwilliger van WVO Zorg. Cor is dementerend en woont in zorgcentrum Scheldehof. Hij leerde Marijn kennen toen hij met zijn klas kerstkaarten uitdeelde.
 3. Elya probeert al half jaar aangifte te doen van verkrachting op azc Dronten: ‘Ik ben al heel lang bang en gestrest geweest’
  PREMIUM

  Elya probeert al half jaar aangifte te doen van verkrach­ting op azc Dronten: ‘Ik ben al heel lang bang en gestrest geweest’

  Gedrogeerd en verkracht, door twee man tegelijk. Het overkwam in mei van dit jaar Elya, naar eigen zeggen, in bungalow 47 van het asielzoekerscentrum in Dronten. De uit de Golfregio gevluchte homoseksueel probeert daar inmiddels al een half jaar lang aangifte van te doen, vooralsnog vergeefs. LGBT Asylum Support, dat zich inzet voor homoseksuele asielzoekers: ,,Dit is heel kwalijk.’’