Volledig scherm
Een wakeboarder uit Oostenrijk wakeboardde dinsdag door grachtjes van Giethoorn. Dominik Hernler sprong over een bootje heen en later kwam hij nog samen met Maxim van Helvoort de bocht door. Vijf wakeboarders, Maxim van Helvoort, Sam de Haan, Dominik Hernler (Oostenrijk), Felix Georgii (Duitsland) en Massimiliano Piffaretti (Italië), zijn twee weken lang op road trip door Nederland, op zoek naar unieke en mooie plekken om te wakeboarden. © Jarno Schurgers / Red Bull Content Pool

Gemist? Omstreden megastal in Mariënheem te koop gezet en wakeboarders scheuren door de grachten van Giethoorn

JOUW REGIONIEUWSBen je er niet aan toegekomen om al het regionale nieuws vandaag te volgen? Dit is het nieuws van woensdag 21 augustus. 

Megastal te koop - De omstreden varkensbaron Adriaan Straathof heeft zijn boerderij in Mariënheem te koop gezet. Voor 2,5 miljoen euro wil de varkenshouder het perceel van de hand doen waar hij plannen had voor een megastal met 11.488 dieren. Tegen de uitbreiding was veel verzet. Straathof geldt als één van de grootste en meest omstreden varkenshouders van Europa. Jarenlang is verzet geboden tegen de uitbreiding van het bedrijf aan de Nijverdalseweg. 

Wakeboarden  - Een iconisch waterplek en een vette wakeboardspot waar je moet zijn geweest. Ze zijn best wat gewend in Giethoorn maar de spectaculaire wakeboardritten door hun grachten, maakten dinsdag veel Gieters toch wel heel nieuwsgierig. Ook de rondvaartboten met vooral Aziatische toeristen wisten niet wat ze zagen. Giethoorn is ontdekt door nationale en internationale wakeboarders. Na de Leliegracht in Amsterdam, Rotterdamse haven zijn de grachten van Giethoorn onveilig gemaakt.

Inwoners en toeristen van waterdorp Giethoorn hoeven niet bang te zijn dat ze vanaf nu om de haverklap uit hun bootje worden geslingerd door passerende wakeboarders zoals er dinsdag een aantal door de gracht racete. De gemeente verwacht niet dat er meer verzoeken binnen zullen komen. 

Zomer dit weekend - Voor de derde keer deze zomer is kans op een regionale hittegolf. Vanaf morgen komt de temperatuur in een deel van Oost-Nederland dagelijks boven de 25 graden uit. Van zaterdag tot en met maandag kan het in het oosten 30 graden of meer worden. De kans op een regionale hittegolf is momenteel 60 procent.

Geen internet in Deventer - Een groot deel van de bewoners van de Keizer Karelflat in de Deventer woonwijk Keizerslanden zit met de handen in het haar: er is geen verbinding met het internet. Al enkele dagen niet. Waarschijnlijk door toedoen van een graafmachine, die een glasvezelverbinding met de flat zou hebben geraakt. 

Agressieve roofvogel - De overlast door een agressieve roofvogel aan de Bovenheigraaf in Oldebroek lijkt voorbij. Het beest stortte zich begin deze zomer op passerende hardlopers, fietsers en zelfs voorbijrijdende auto’s. De gemeente plaatste daarop verkeersborden om weggebruikers te waarschuwen.

PREMIUM verhaal van de dag

De boerenzoon die multimiljonair werd: ‘Liefst steek ik geld in eigen regio’ 

Boerenzoon en multimiljonair Meine Breemhaar is eigenaar van 36 bedrijven in Overijssel, Gelderland en Flevoland. Zijn succesformule? ,,Ik ben goed in mensen begrijpen, boeien en binden.’’  Meine Breemhaar (58) groeide als boerenzoon op in Ommen. Inmiddels staat hij in de Quote 500, als eigenaar van een conglomeraat van 36 bedrijven die vooral in Overijssel, Flevoland en Gelderland zijn gevestigd. De Drontenaar is nog altijd tomeloos ambitieus.  

 1. Schaatsers snakken naar een toertocht, in 'de Kop' zijn er klaar voor, maar nu nog een vorstperiode
  PREMIUM
  video & foto's

  Schaatsers snakken naar een toertocht, in 'de Kop' zijn er klaar voor, maar nu nog een vorstperio­de

  Wat snakt Nederland, met de Kop van Overijssel voorop, naar een strenge winter. Een week matige tot strenge vorst, en er kan volop worden geschaatst op de grachten en meren. Maar de fraaie beelden van een langgerekt lint schaatsers tussen de weilanden en het wuivende riet zijn zo langzamerhand nostalgie. Schaatstoertochten worden niet meer verreden. De laatste keer is zeven jaar geleden. Er ontstaat gelijk chaos op de weg en het ijs. Maar wat als Koning Winter zich nu meldt? ,,We zijn er klaar voor’’, klinkt het uit verschillende monden.
 2. Zonder krasjes gaat grootste zeiljacht ter wereld door de smalle brug bij Vollenhove, op weg naar de wereldzeeën
  PREMIUM
  video & update

  Zonder krasjes gaat grootste zeiljacht ter wereld door de smalle brug bij Vollenhove, op weg naar de wereld­zeeën

  Het was letterlijk passen en meten. Maar er gaan dan ook niet dagelijks reusachtige pontons met daarop een 81 meter lang zeiljacht door de Vollenhoverbrug. Nadat de duisternis over Vollenhove was gevallen, begon daar na een lange dag wachten op gunstige weersomstandigheden de reis van de bij jachtwerf Royal Huisman gebouwde Sea Eagle II, die uiteindelijk moet eindigen in het Caribische gebied.