Volledig scherm
© Getty Images/iStockphoto

Gemist? Oost-Nederland ziet rookverbod op terras wel zitten, Zwols spookstation gaat eindelijk open

Jouw regionieuwsBen je er niet aan toegekomen om al het regionale nieuws vandaag te volgen? Dit is het nieuws van donderdag 3 oktober.

Terras rookvrij - Een meerderheid van de inwoners van Oost-Nederland wil een rookverbod op terrassen van café’s en restaurants. Dat blijkt uit een enquête van Kieskompas in opdracht van LocalFocus.

Spookstation gaat open - Station Zwolle Stadshagen gaat in december open. Provincie Overijssel, ProRail, Keolis Nederland en de gemeenten Zwolle en Kampen laten weten dat het station vanaf 15 december definitief in de dienstregeling wordt opgenomen. Hiermee komt een einde aan twee jaar gesteggel over de opening van het station.

Kever-invasie - Enorme zwermen met kleine mestkevers doemen momenteel overal op in Oost-Nederland. De diertjes zijn al gespot in Deventer, Zutphen, Lochem en Apeldoorn. ,,We staan voor een raadsel’’, zegt bioloog Arnold van Vliet van de Wageningen Universiteit. 

Doodgereden kat - In Raalte is ophef ontstaan om een video waarin een jongen trots zingt dat hij een poes heeft doodgereden. Op de video toont hij het dier op de weg, naast zijn brommer. De politie Raalte roept op de rust te bewaren nu de jongen (online) met de dood wordt bedreigd. 

Remy vermist - De 43-jarige Remy Uijttenboogaart uit Deventer is al dagen vermist. Hij vertrok met de auto om shag te halen, maar keerde niet meer terug. Zijn zus Sharon Sabandar maakt zich grote zorgen

Premium-verhaal van de dag

Waar zijn de wolven? - Drie rondzwervende wolven die talloze schapen hebben doodgebeten - onder meer op Kampereiland - zijn op mysterieuze wijze verdwenen. De Zoogdierenvereniging en wolven-expert Martin Drenthen sluiten een moedwillige drievoudige moord niet uit. Jagers en boeren ontkennen in alle toonaarden. 

  1. Konijnenparadijs bij Willemsoord stort in door storm: ‘Het was janken, janken en nog eens janken’
    PREMIUM
    video

    Konijnenpa­ra­dijs bij Willems­oord stort in door storm: ‘Het was janken, janken en nog eens janken’

    Met het instorten van de schuur stort ook de wereld van Anniek Overwijk in. De eigenaresse van Stichting Opvang Konijnenparadijs, net buiten Willemsoord op de grens van Friesland en Overijssel, vreest het ergste voor de bijna zeventig konijnen in de schuur. ,,Het was janken, janken en nog eens janken’’, zegt ze, als de brandweer bezig is loshangende dakdelen te verwijderen. Enkele uren later kan Anniek opgelucht ademhalen.