Volledig scherm
De brand in Vorden van boven. © Persbureau Heitink

Gemist? Opruimen asbest na brand Vorden gaat weken duren, criminelen azen op GPS-systemen in tractor

Jouw regionieuwsBen je er niet aan toegekomen om al het regionale nieuws vandaag te volgen? Dit is het nieuws van woensdag 22 mei.

Dag na de brand - De dag na de grote brand in twee loodsen in Vorden kunnen veel omwonenden nog niet naar huis. Slechts de helft van de ontruimde bedrijven zijn weer toegankelijk. In de omgeving is asbest neergedaald. Naar verwachting gaan de opruimwerkzaamheden in totaal wel drie à vier weken duren.

Diefstal GPS-systemen - Criminelen hebben het voorzien op peperdure GPS-systemen in tractoren die eigendom zijn van loonbedrijven. Deze week zijn inbraken geweest bij loonwerkers in Gorssel en Voorst. De bedrijven zijn hierdoor flink gedupeerd. Voor zover bekend zijn dit de eerste GPS-diefstallen in deze regio.

Verkeersregelaar woedend - Woede vandaag bij een 59-jarige Apeldoorner die vorig jaar in Nijkerk als verkeersregelaar werd aangereden. De 45-jarige automobilist die verantwoordelijk was voor zijn letsel, kreeg een geldboete opgelegd van 250 euro. Tot ongenoegen van het slachtoffer: ,,Dit was een poging tot doodslag.’’

Ov-staking Gelderland - Personeel van het openbaar vervoer gaat dinsdag 28 mei ook staken in Gelderland. Dat meldt vakbond FNV woensdag. Ook ‘Utrecht’ doet mee. Eerder leek het erop dat het streekvervoer in deze provincies wel zou rijden.

GA Eagles in finale - Jeroen Veldmate heeft Go Ahead Eagles vanavond ten koste van FC Den Bosch in de absolute slotfase naar de finale van de play-offs gekopt. De Deventer ploeg won het uitduel met 1-0 en dat was na de 2-2 in Deventer voldoende. Supporters van Den Bosch reageerden hun woede af op de politie.

Premium-verhaal van de dag

Johanna en Matthias Hutte zegden allebei hun baan op en verkochten hun huis in Heerde. Samen met hun twee dochters zouden ze van Noord- naar Zuid-Amerika reizen voor het tv-programma Wereldreis op Wielen. Ze lieten huis en haard achter, maar na 800 kilometer trok Talpa de stekker uit het programma. Het stel maakte van de nood een deugd. Met hun eigen camper reizen ze nu door Zuid-Europa.

Volledig scherm
Johanna en Matthias Hutte met hun dochter Bo en Hannah © eigen foto