Volledig scherm
De politie arriveert bij Veldzicht om onderzoek te doen naar de steekpartij. © 112 Hardenberg/Gert Stegeman

Gemist? Patiënt steekt medewerker kliniek in Balkbrug, Apeldoorn wordt onneembare vesting voor Sint

Jouw regionieuwsBen je er niet aan toegekomen om al het regionale nieuws vandaag te volgen? Dit is het nieuws van woensdag 13 november.

Beveiliging Sinterklaas - Wordt het zaterdag nog wel gezellig bij de landelijke intocht van Sinterklaas? Dat is een vraag die in Apeldoorn veel wordt gesteld. ,,We doen er alles aan om er een groot feest van te maken’’, bezweert de gemeente. Ondertussen verandert de stad met roadblocks en beveiligers in een soort Fort Knox.

Patiënt steekt medewerker - Twee medewerkers van psychiatrische kliniek Veldzicht in Balkbrug zijn vanochtend gewond geraakt bij een steekpartij. Een gedetineerde ging een medewerkster te lijf met een zelfgemaakt steekwapen.

FIOD-invallen Genemuiden - De Fiscale Inlichtingen- en Opsporingsdienst (FIOD) heeft vandaag invallen gedaan bij tenminste twee tapijtbedrijven in Genemuiden. De eigenaren van die bedrijven zijn momenteel verwikkeld in een rechtszaak met het Genemuider installatiebedrijf Breman vanwege spookfacturen. Bij de inval zouden luxe auto's in beslag zijn genomen.

Bomenkap blijft uit - De massale bomenkap langs de A28 op de Noord-Veluwe gaat voorlopig niet door. Betrokkenen zijn het oneens over de omvang van de ingreep. Het gevolg is dat de middenberm grotendeels ongemoeid blijft en dat naaldbomen aan de zijkant voorlopig blijven staan in een strook van 80 meter breed en 30 kilometer lang.

Chinees overvallen - Een Chinees-Indisch restaurant in Dedemsvaart is vanavond overvallen. De politie is een klopjacht gestart om de dader op te sporen. 

Premium-verhaal van de dag

Politie door rood - Agenten in politieauto's. Ze rijden met enige regelmaat door rood. Ook zonder zwaailicht of sirene. Hoezo mag dat? De Stentor stapte in bij een rijvaardigheids-training van de politie in Zutphen. Op de achterbank in de auto, terwijl de agent de kunst van veilig hardrijden verfijnt.

Volledig scherm
De politie mag ook bij een doorgetrokken streep inhalen, om bijvoorbeeld verkeerscontroles uit te voeren. © Rens Hulman
 1. Lichtontwerpers laten Blokzijl stralen
  PREMIUM

  Lichtont­wer­pers laten Blokzijl stralen

  Of het nu een 300 meter hoge wolkenkrabber in Doha (Qatar), het Voorpoortplein in Vollenhove, de nieuwe showroom van autobedrijf Marco van Beek in Steenwijk of een object tijdens een internationaal lichtfestival is, Berlux Lichtarchitectuur uit Blokzijl zorgt voor passend licht. En deze maand lanceren Berry van Egten en Ellen Goulmy in hun eigen stadje Lights in Blokzijl, na Glow Eindhoven en het Amsterdam Light Festival het derde (internationale) lichtfestival in ons land.
 2. Oude, eenzame Cor en jonge Marijn hebben een vriendschap voor het leven
  PREMIUM

  Oude, eenzame Cor en jonge Marijn hebben een vriend­schap voor het leven

  ,,Daar zitten we dan weer’’, zegt Marijn als hij in de stoel ploft naast zijn grote vriend Cor. ,,Ga zitten, dan kunnen we lekker pitten”, reageert Cor adrem. Marijn Heijstek komt al ruim een jaar om de twee weken langs. Hij is met zijn elf jaar de jongste vrijwilliger van WVO Zorg. Cor is dementerend en woont in zorgcentrum Scheldehof. Hij leerde Marijn kennen toen hij met zijn klas kerstkaarten uitdeelde.