Volledig scherm
D'66 raadslid Anne Lok stopt per direct met het raadswerk. © Wilbert Bijzitter

Gemist? Pechtold beschuldigd en koning kan jagen in Apeldoorn

Jouw regionieuws gemist?Ben je er niet aan toegekomen om al het regionale nieuws te volgen vandaag? Dit was het nieuws van woensdag 5 september.

PECHTOLD - Voormalig raadslid Anne Lok uit Meppel uit forse beschuldigingen richting Alexander Pechtold in haar ontslagbrief. In de brief legt ze uit waarom zij per direct ontslag neemt als raadslid. De Meppelse beschuldigt Pechtold van misbruik en wangedrag. Ze zegt dat ze zelf niet bewust de publiciteit heeft opgezocht.

KROONDOMEIN - Kroondomein Het Loo in Apeldoorn wordt, tegen de wens van een meerderheid in de Tweede Kamer, niet het hele jaar door opengesteld voor publiek.  Dat betekent dat leden van de koninklijke familie er in de herfst nog steeds ongestoord kunnen jagen.

LICHAAM GEVONDEN - De politie heeft het onderzoek naar het gevonden lichaam op de Meskampersteeg in het buitengebied van Putten afgesloten. Een misdrijf is uitgesloten.

VRACHTWAGENCHAUFFEUR - De sinds gisteren vermiste Deense vrachtwagenchauffeur op Urk is terecht. De 45-jarige vrijgezelle man is vanochtend in goede gezondheid aangetroffen in Tollebeek.

ZELFDODING - Jeugdzorginstelling Intermetzo in Eefde is vorig jaar tekort geschoten bij hulp aan een minderjarige cliënt, die vervolgens zelfmoord pleegde. Dat concludeert de Inspectie Gezondheidszorg en Jeugd in een woensdag gepubliceerd rapport.

PREMIUMVERHAAL VAN DE DAG

Ziekenhuizen in deze regio onderzoeken of zij hun complete terrein volledig rookvrij maken. Bij Isala in Zwolle en Meppel geldt sinds 1 september een rookverbod.

  1. Naderende hitte leidt tot nodige maatregelen in Oost-Nederland

    Naderende hitte leidt tot nodige maatrege­len in Oost-Nederland

    Voor wie het nog niet wist: het wordt bloedheet komende week. Het RIVM heeft vanaf vandaag het hitteplan geactiveerd voor de provincies Drenthe, Overijssel, Gelderland, Utrecht, Flevoland, Noord-Brabant en Limburg. De GGD heeft verpleeghuizen, scholen, kinderdagverblijven, huisartsen, thuiszorgorganisaties en ziekenhuizen gewaarschuwd. Volgens de KNMI is de kans heel groot dat de temperatuur in Oost-Nederland op dinsdag en woensdag boven de 36 graden uitkomt.