Volledig scherm
Youp van 't Hek in het Sinterklaasjournaal © NPO

Gemist? Politie pakt steeds vaker de drugsrijder. En: Eerste Sinterklaasjournaal in ‘heel gewoon’ Apeldoorn een feit

JOUW REGIONIEUWSBen je er niet aan toegekomen om al het regionale nieuws vandaag te volgen? Dit is het nieuws van 11 november, Sint - Maarten. 

Drugsrijder - Het aantal aanhoudingen van bestuurders onder invloed is de afgelopen jaren explosief gestegen, zeker in Oost- en Noord-Nederland. De toename lijkt vooral te komen doordat steeds meer bestuurders worden betrapt op gebruik van drugs. 

Amfetamine - De politie heeft op de A1 bij Bathmen een automobilist betrapt die maar liefst 24 keer de maximale hoeveelheid amfetamine in zijn bloed had. Dat bleek vandaag uit de resultaten van de drugstest. 

Vermist - Het lichaam van de sinds 30 oktober vermiste Anneke Nevels (55) is zondag aan het einde van de middag aangetroffen in haar voertuig in het water aan het Stieltjeskanaal bij Erica. Dat laat de Drentse politie op Twitter weten.

Speurneus - De blonde labrador Salto en de Mechelse herder Power zorgden gisteravond voor de ontknoping in de vermissingszaak rond Anneke Nevels (55) uit het Drentse dorp Erica. De honden wist dankzij hun reukvermogen de sinds eind vorige maand vermiste vrouw op te sporen in het Stieltjeskanaal. ,,Het is de vraag of ze anders gevonden zou zijn. Ze had tientallen jaren op de bodem kunnen liggen.”

Sinterklaasjournaal - De gewoonste stad van Nederland, waar ‘normaal’ het toverwoord is. Dat imago dat Apeldoorn zelf koestert, wordt door omroeporganisatie NTR lekker dik aangezet in het Sinterklaasjournaal van dit jaar. Apeldoorn is gaststad, komende zaterdag, van de landelijke intocht. Ook de zwartepietendiscussie wordt in het programma op de hak genomen.

Sint - Maarten - De weersomstandigheden waren soms bar en boos, maar in veel plaatsen in de regio lieten de kinderen zich er niet van weerhouden om met hun lampion op pad te gaan voor Sint Maarten. 

PREMIUM verhaal van de dag 

Geld voor peperdure behandeling doodzieke Martijn uit Ermelo is nu al binnen

Met een ‘overweldigend gevoel van opluchting en dankbaarheid’ reageert de familie van Martijn Meijwaard uit Ermelo op de gulle gaven die loskwamen na een oproep eind vorige week. De benodigde 70.000 euro voor een stamceltransplantatie in Moskou is een weekend later al bijeen. 

,,We voelen niets anders dan blijdschap dat dit zo snel gebeurd is’’, zegt Martijns schoonzus Stephanja Jonker. ,,Er zijn echt geen woorden die kunnen beschrijven wat alle betrokkenheid en donaties met ons doen.’’

 1. Lichtontwerpers laten Blokzijl stralen
  PREMIUM

  Lichtont­wer­pers laten Blokzijl stralen

  Of het nu een 300 meter hoge wolkenkrabber in Doha (Qatar), het Voorpoortplein in Vollenhove, de nieuwe showroom van autobedrijf Marco van Beek in Steenwijk of een object tijdens een internationaal lichtfestival is, Berlux Lichtarchitectuur uit Blokzijl zorgt voor passend licht. En deze maand lanceren Berry van Egten en Ellen Goulmy in hun eigen stadje Lights in Blokzijl, na Glow Eindhoven en het Amsterdam Light Festival het derde (internationale) lichtfestival in ons land.
 1. Oude, eenzame Cor en jonge Marijn hebben een vriendschap voor het leven
  PREMIUM

  Oude, eenzame Cor en jonge Marijn hebben een vriend­schap voor het leven

  ,,Daar zitten we dan weer’’, zegt Marijn als hij in de stoel ploft naast zijn grote vriend Cor. ,,Ga zitten, dan kunnen we lekker pitten”, reageert Cor adrem. Marijn Heijstek komt al ruim een jaar om de twee weken langs. Hij is met zijn elf jaar de jongste vrijwilliger van WVO Zorg. Cor is dementerend en woont in zorgcentrum Scheldehof. Hij leerde Marijn kennen toen hij met zijn klas kerstkaarten uitdeelde.
 2. Elya probeert al half jaar aangifte te doen van verkrachting op azc Dronten: ‘Ik ben al heel lang bang en gestrest geweest’
  PREMIUM

  Elya probeert al half jaar aangifte te doen van verkrach­ting op azc Dronten: ‘Ik ben al heel lang bang en gestrest geweest’

  Gedrogeerd en verkracht, door twee man tegelijk. Het overkwam in mei van dit jaar Elya, naar eigen zeggen, in bungalow 47 van het asielzoekerscentrum in Dronten. De uit de Golfregio gevluchte homoseksueel probeert daar inmiddels al een half jaar lang aangifte van te doen, vooralsnog vergeefs. LGBT Asylum Support, dat zich inzet voor homoseksuele asielzoekers: ,,Dit is heel kwalijk.’’