Volledig scherm
Na een ruzie aan Oude Vismarkt in Zwolle werd er geschoten. © Videostill

Gemist? Primeur met spiegelloze truck in Deventer, paniek in pizzeria na schietincident Zwolle

jouw regionieuwsBen je er niet aan toegekomen om al het regionale nieuws vandaag te volgen? Dit is het nieuws van maandag 15 juli.

IS-bruid - IS-bruid Xaviera S. uit Apeldoorn is weer vrij, maar mag het komende half jaar Turkije nog niet verlaten. Kan ze daarna terugkeren naar Gelderland? Kan Nederland haar alsnog vervolgen? En vormt ze een gevaar? Wij spraken onder meer met strafrechtexpert en advocaat Geert-Jan Knoops over de zaak.

Truck zonder spiegels - Vos Transport uit Deventer heeft een bijzondere primeur: de eerste spiegelloze truck die rijdt op de Nederlandse wegen. Het is de eerste stap naar een compleet nieuwe vrachtwagen, is de verwachting van Transport en Logistiek Nederland. Chauffeur Rudy moet nog wel een beetje wennen...

Schietincident Zwolle - Het schietincident in de binnenstad van Zwolle, zondagavond rond half 12, heeft er flink ingehakt bij medewerkers van pizzeria De Plataan. Het incident gebeurde vlak naast het restaurant. De jonge serveersters renden met de gasten naar binnen en draaiden meteen de deur op slot. ,,Dit heb ik in 28 jaar nog nooit meegemaakt.’’

Meisje van Nulde - Mike J., die is veroordeeld voor de moord op ‘het meisje van Nulde’, blijft een jaar langer in tbs-behandeling. Dat heeft de rechtbank in Zutphen bepaald. De officier van justitie had twee jaar geëist.

Drama Nieuwleusen - De politie gaat het minderjarige broertje van de man (22) die zondagochtend omkwam bij een woningbrand in Nieuwleusen vaker verhoren. De politie sprak op de dag van de brand al uitgebreid met hem op het bureau. Het is nog de vraag of de jongen als verdachte wordt aangemerkt in het onderzoek.

Premium-verhaal van de dag

Van Hulshorst naar Hollywood - Filmster Nicole Kidman gaat een Amerikaanse tv-serie produceren die is gebaseerd op de levens van de Nederlandse forensisch deskundigen Richard en Selma Eikelenboom. Zij runnen hun Independent Forensic Services (IFS) vanuit een boerderij in de bossen van Hulshorst. 

Volledig scherm
Forensisch deskundigen Richard en Selma Eikelenboom staan centraal in een nieuwe serie die filmster Nicole Kidman gaat maken. © Kick Smeets
  1. Zonder krasjes gaat grootste zeiljacht ter wereld door de smalle brug  bij Vollenhove, op weg naar de wereldzeeën
    PREMIUM
    video & update

    Zonder krasjes gaat grootste zeiljacht ter wereld door de smalle brug bij Vollenhove, op weg naar de wereld­zeeën

    Het was letterlijk passen en meten. Maar er gaan dan ook niet dagelijks reusachtige pontons met daarop een 81 meter lang zeiljacht door de Vollenhoverbrug. Nadat de duisternis over Vollenhove was gevallen, begon daar na een lange dag wachten op gunstige weersomstandigheden de reis van de bij jachtwerf Royal Huisman gebouwde Sea Eagle II, die uiteindelijk moet eindigen in het Caribische gebied.