Na een ruzie aan Oude Vismarkt in Zwolle werd er geschoten.
Volledig scherm
Na een ruzie aan Oude Vismarkt in Zwolle werd er geschoten. © Videostill

Gemist? Primeur met spiegelloze truck in Deventer, paniek in pizzeria na schietincident Zwolle

jouw regionieuwsBen je er niet aan toegekomen om al het regionale nieuws vandaag te volgen? Dit is het nieuws van maandag 15 juli.

 1. Stelling | BN’ers die meedoen aan #ikdoenietmeermee hebben voor mij volledig afgedaan
  Jouw mening

  Stelling | BN’ers die meedoen aan #ikdoeniet­meer­mee hebben voor mij volledig afgedaan

  Met de hashtag #ikdoenietmeermee laten diverse BN’ers, onder wie Thomas Berge, Famke Louise en Hardwell, in video's op Instagram weten de coronaregels van het kabinet te negeren. Ze laten hun volgers weten dat de huidige maatregelen ‘aan alle kanten rammelen’ en eisen bovendien eerlijkheid en transparantie. Volgens de oproep is ‘angst de grootste onderdrukker van het immuunsysteem’. De oproep zette een tegenbeweging in gang onder de hashtag #ikdoewelmee en #ikdoenoggewoonmee, gesteund door onder anderen politici Rob Jetten, Lodewijk Asscher en BN’ers Claudia de Breij en Roel van Velzen.
 2. Huizenbezitters laten asbestdak lekker liggen: ‘Ik moet een probleem oplossen dat de overheid heeft veroorzaakt’
  PREMIUM

  Huizenbe­zit­ters laten asbestdak lekker liggen: ‘Ik moet een probleem oplossen dat de overheid heeft veroor­zaakt’

  Het asbestbeleid van de Rijksoverheid krijgt de wind van voren van particulieren, saneerders en de wetenschap. Sinds het verbod op asbestdaken per 2024 vorig jaar sneuvelde, probeert de overheid particulieren met een asbestdak over te halen tot saneren met een lening. Maar daar lopen de particulieren niet warm voor. Asbestsaneerders zien daardoor hun klussen verdampen.