Pedo-activist Nelson.
Volledig scherm
Pedo-activist Nelson. © NPO

Gemist? Roep om actie tegen pedofiel Nelson, poeder moet eikenbossen op Veluwe redden

Jouw regionieuwsBen je er niet aan toegekomen om al het regionale nieuws vandaag te volgen? Dit is het nieuws van dinsdag 18 februari.

Drugslab Apeldoorn - De politie heeft vanmorgen een drugslab aangetroffen in een loods aan de Floralaan in Apeldoorn. Bij de inval werd een 48-jarige man uit Amsterdam aangehouden. Buurtbewoners reageren verrast, maar zien ook ineens puzzelstukjes op hun plaats vallen: ‘Vandaar die zonnepanelen’.

Rel rond Ron Jans - Ron Jans, erelid van PEC Zwolle, is opgestapt bij de Amerikaanse voetbalclub FC Cincinnati. Dat deed hij nadat er grote ophef ontstond over vermeende racistische uitlatingen van de coach. Bij PEC Zwolle blijft hij ondanks die rel gewoon welkom, bezweert voorzitter Adriaan Visser. Zelf wil Jans maar al te graag terug naar huis.

Pedo-activist - Actiegroep ‘Nederland Pedovrij’ roept op om komende zaterdag actie te gaan voeren in Lelystad bij pedo-activist Nelson. ,,Ik word bedreigd, maar ik voel mij wel veilig. Ik wil best weggaan”, zegt de 25-jarige Nelson, die ervoor pleit om seks met kinderen legaal te maken.

Opa cel in - Een 90-jarige man uit Deventer moet de cel in, voor het jarenlang seksueel misbruiken van zijn twee minderjarige kleindochters. De rechtbank in Zwolle legde Jacob D. twee jaar op. Ook moet hij een schadevergoeding van in totaal een kleine 50.000 euro betalen. De ooit zo hechte familie is verscheurd.

Ernstig ongeluk - Een heftig ongeluk waarbij drie auto’s zijn betrokken, heeft vanavond voor een enorme ravage gezorgd op de kruising van de Voorsterweg met Kanaal Zuid bij Loenen. Er zijn minstens twee gewonden afgevoerd naar het ziekenhuis waarvan één zwaargewond.

Premium-verhaal van de dag

Strooien op de Veluwe - Mannen met mondmaskers die poeder uitstrooien over de Veluwe. Met aangepaste kruiwagens lopen ze langs oude eikenbomen. Ze laten een spoor van kleine deeltjes grijs gesteente achter zich. Een stofwolk doemt op na elke ruk aan de kar. Wat zijn ze in hemelsnaam aan het doen?

Volledig scherm
© Herman Stöver
  1. Roep om lockdown steeds krachtiger in regio door nalatige coronaverspreiders: ‘Wat nou als het jouw opa of oma is?’
    PREMIUM
    VIDEO

    Roep om lockdown steeds krachtiger in regio door nalatige coronaver­sprei­ders: ‘Wat nou als het jouw opa of oma is?’

    Het aan de laars lappen van de social distancing-richtlijnen doet de roep om een lockdown steeds luider klinken in de regio. Professor Pieter van Vollenhoven ziet dat Nederland zonder toezicht niet kan functioneren, columnist Özcan Akyol noemt een lockdown onvermijdelijk en ook PEC Zwolle-verdediger Bram van Polen ontsteekt in woede. ,,Denk nou eens na mensen. Gebruik die hersenpan een keer.”