Het vakantiehuisje in Haarle dat te winnen valt met een loterij van Quick Boys.
Volledig scherm
Het vakantiehuisje in Haarle dat te winnen valt met een loterij van Quick Boys. © Landal De Hellendoornse Berg

Gemist? Sallands vakantiehuisje gaat de wereld over, Zwolse agenten racen op snelweg vanwege orgaan

Jouw regionieuwsBen je er niet aan toegekomen om al het regionale nieuws te volgen? Dit was het nieuws van zondag 26 januari.

Orgaantransport op snelheid - Met 200 (!) kilometer per uur over de snelweg, met meerdere voertuigen en dicht bij elkaar: daar moet je wel wat voor kunnen. Agenten uit Zwolle lieten vandaag in een video zien wat er gebeurt tijdens een ritje ‘bloedspoed’ vanwege een orgaantransport. 

Drama in Luttelgeest - Bij het ernstige ongeluk gisteravond in Luttelgeest zijn een vrouw (82) en man (78) om het leven gekomen. Dat werd vandaag bekend. Wij spraken Anko, de boer die nietsvermoedend op zijn tractor reed toen hij door de later verongelukte mensen werd ingehaald. ‘Die auto zat opeens naast me.’

Sallands huisje de wereld over - Het succes van de verloting van een vakantiehuis in Haarle door voetbalclub Quick Boys uit Katwijk stijgt boven ieders verwachting uit. Waar de organisatie zich eerst nog afvroeg of het minimaal aantal loten van 5.000 wel verkocht zou worden, staat de teller inmiddels op 8.000. Gelukszoekers uit de meest vreemde windstreken dingen mee om de hoofdprijs. 

Ronald Mulder valt - Op weg naar misschien wel een van zijn snelste races op het ijs van Thialf ging Ronald Mulder (33) zondagmiddag na de laatste bocht op de 500 meter onderuit. Weg nationale titel sprint, weg ticket voor het WK sprint. En einde seizoen. De Zwollenaar baalt. Heel erg.

Laatste wens komt uit - De ernstig zieke Roy van den Bosch (47) uit Twello zag vandaag zijn ultieme wens in vervulling gaan: nog één ritje in een Amerikaanse wagen. Een emotioneel moment. Voor hem én voor zijn familie en vrienden. 

Premium-verhaal van de dag

Als de bevrijding van Auschwitz morgen wordt herdacht, zullen de vele Joodse werkkampen in Oost-Nederland niet in de schijnwerpers staan. Ze dienden als voorportaal van Westerbork en de vernietigingskampen. ,,Het was geniaal bedacht. Ik mag dat zeggen als Jood’’, aldus onderzoeker Lion Tokkie.

Luchtfoto van kamp Schaarshoek bij Heino.
Volledig scherm
Luchtfoto van kamp Schaarshoek bij Heino. © Herinneringscentrum Kamp Westerbork