Schip blokkeert de IJssel bij Kampen.
Volledig scherm
Schip blokkeert de IJssel bij Kampen. © Brandweer Kampen

Gemist? Schip met pech blokkeert IJssel, autobrand verpest voorpret op Deventer huwelijksfeest

Jouw regionieuwsBen je er niet aan toegekomen om al het regionale nieuws vandaag te volgen? Dit is het nieuws van zaterdag 2 november. 

IJssel geblokkeerd - Een binnenvaartschip met motorstoring heeft vanmorgen enige tijd de IJssel geblokkeerd ter hoogte van Kampen. Het schip kwam dwars voor de Eilandbrug te liggen. 

Autobrand vlak voor huwelijk - Mady voor ‘t Hekke en Frits Ordelman uit Deventer hebben vanmorgen met afgrijzen moeten toekijken hoe hun Ford Fiësta in de wijk Zandweerd in vlammen opging. De voorpret op hun huwelijksfeest is hierdoor wreed verstoord. De teller van autobranden in Deventer is opgelopen tot negen in zes weken tijd.

Schadeclaim voor politici - Ruim twintig Apeldoornse politici hebben een schadeclaim aan hun broek hangen van tienduizenden euro’s. Een stichting dreigt hen daarmee omdat ze zich niet verzetten tegen de komst van een netwerk voor snel mobiel internet in Apeldoorn. De schadeclaim lijkt kansloos, maar hakt er toch behoorlijk in.

Ernstig ongeluk - Een persoon is vanmiddag ernstig gewond geraakt bij een ongeluk op de N708 in Biddinghuizen. Daar reden op een kruispunt twee auto’s frontaal op elkaar. Een traumahelikopter landde bij de ongevalslocatie.

Gluurder opgepakt - Een 55-jarige man is vandaag in Vorden aangehouden door de politie omdat hij in het geniep filmbeelden zou hebben gemaakt van douchende volleybalsters in een kleedkamer. Hij zou dit hebben gedaan door zijn telefoon bij een luchtrooster te houden. 

Premium-verhaal van de dag

Zwervers in dorpen - Zwervers verblijven alleen in steden? Nee hoor, allang niet meer. In tien jaar verdubbelde het aantal daklozen in Nederland, waardoor ook kleine steden en dorpen zwervers hebben. Zoals Joël in Meppel en Ben in Wijhe. Ben heeft inmiddels onderdak. ,,De weg uit de rioolbuis was lang en smerig.’’

Ex-zwerver Ben op de plek waar hij vroeger sliep.
Volledig scherm
Ex-zwerver Ben op de plek waar hij vroeger sliep. © Rob Voss