Volledig scherm
Daan en Rolf betreden het ijs op eigen risico. ,,Alles in mij zegt: ga terug!" © Stefan Keukenkamp

Gemist? Schitterende beelden boven het Drontermeer en waaghalzen op het ijs

Ben je er niet aan toegekomen om al het regionale nieuws vandaag te volgen? Geen zorgen! Dit is het belangrijkste nieuws van maandag 21 januari.

OUDER ECHTPAAR - Een ouder echtpaar uit Kampen is maandagavond in hun eigen woning aan de Nicolaasdijk overvallen. De politie houdt rekening met drie daders

ROEMER - SP-kopstuk Emile Roemer is gepasseerd als nieuwe commissaris van de Koning in Gelderland. Roemer, nu waarnemend burgemeester in Heerlen, was tot het laatst in de race om vertrekkend commissaris van de Koning Clemens Cornielje van Gelderland op te volgen. Hij legde het echter af tegen de huidige burgemeester van Apeldoorn, John Berends.

WINTER - Heb jij ook zo genoten van het winterse weer vandaag? Een paar mensen gingen al het ijs op. Het leverde een schitterende video op boven het Drontermeer

WAAGHALZEN - Het ijs kraakt en piept. Toch durft een handvol waaghalzen het aan op de gaten bij Windesheim. De ‘schaatspioniers’ verkennen het ijs, met gevaar voor eigen leven. ,,Alles in mij zegt: terug! Maar juist dan moet je door”, glimlacht schaatser Daan van den Berg. ,,Stilstaan is funest.”

Premium-verhaal van de dag

Heisa om niks, vinden ze het bij rondvaartbedrijf Smit Giethoorn. Afgelopen weekend werden ze online verguisd omdat ze met een van hun rondvaartboten toeristen door de gracht rondvoeren en zo het fragiele ijslaagje vernield zouden hebben.