Leerlingen van het VIA College in Kampen wachten buiten na de ontruiming.
Volledig scherm
Leerlingen van het VIA College in Kampen wachten buiten na de ontruiming. © AS Media

Gemist? School in Kampen ontruimd om gaslek, roep om actie tegen problemen Kidsplus

Jouw regionieuwsBen je er niet aan toegekomen om al het regionale nieuws vandaag te volgen? Dit is het nieuws van woensdag 6 november.

School ontruimd - Het VIA College aan de Flevoweg in Kampen is vanochtend enige tijd ontruimd geweest vanwege een mogelijke gaslekkage. De oorzaak daarvan is niet gevonden. De kinderen zijn uit voorzorg voor de rest van de dag naar huis gestuurd.

Maatregelen tegen Kidsplus - De PvdA wil opheldering van staatssecretaris Tamara van Ark van Sociale Zaken en Werkgelegenheid over de aanhoudende problemen bij de Apeldoornse kinderopvangorganisatie Kidsplus. De partij wil dat de staatssecretaris maatregelen neemt tegen Kidsplus.

Verdachte dood Mike - De 19-jarige Apeldoorner die wordt verdacht van het opzettelijk doodrijden van plaatsgenoot Mike ter Halle is begin dit jaar veroordeeld voor mishandeling van zijn vriendin. De jongeman zat op het moment van de aanrijding nog in zijn proeftijd. De Apeldoorner ontkent intussen dat hij Mike drie maanden geleden bewust heeft overreden.

Lerarenprotest - Leraren legden vandaag massaal het werk neer. Ook in Oost-Nederland deden docenten mee aan de staking, maar werd er ook op andere manieren aandacht gevraagd voor meesters en juffen. In Zwolle werd gedemonstreerd bij de IJsselhallen, in Apeldoorn kregen docenten een heuse VIP-behandeling en in Deventer was er sprake van een ‘lieve’ protestactie.

Terrasdrama - De 37-jarige verdachte van de terrasaanrijding in Deventer blijft voorlopig vastzitten. De raadkamer van de rechtbank in Zwolle heeft zijn voorarrest met 90 dagen verlengd. 

Premium-verhaal van de dag

Advocaat beschoten - Philippe Schol, advocaat in Enschede, is woensdagochtend beschoten in Gronau, vlak over de grens bij Glane. Dat na een strafrechtadvocaat nu ook een curator het slachtoffer is van een aanslag, komt niet uit de lucht vallen. Curatoren worden geregeld bedreigd, zegt curator Bert Jansen van Dommerholt in Apeldoorn. Hij heeft zelf ook een doodsbedreiging gekregen.

  1. Optimisme bij galerie en beeldentuin A-quadraat in Vorden: ‘Het was druk met Pinksteren, dat stemt ons hoopvol’
    PREMIUM

    Optimisme bij galerie en beelden­tuin A-qua­draat in Vorden: ‘Het was druk met Pinksteren, dat stemt ons hoopvol’

    Nog lang niet alle beroepen kunnen weer aan de slag, maar na de versoepelingen die het kabinet doorvoerde, mogen we al wat meer. Wie zijn die mensen, wat hebben ze gedaan de afgelopen twee maanden en hoe zien ze de toekomst? In de serie ‘Een nieuw begin’ zetten we dagelijks iemand in de spotlights. Vandaag: Ad Borest, directeur van A-quadraat, galerie en beeldentuin in Vorden.