Een snelheidsmeter beloont goed gedrag in Hasselt.
Volledig scherm
Een snelheidsmeter beloont goed gedrag in Hasselt. © Pedro Sluiter Foto

Gemist? Snelheidsmeter keert geld uit in Hasselt, Dinoland Zwolle ontruimd vanwege brand

Jouw regionieuwsBen je er niet aan toegekomen om al het regionale nieuws te volgen? Dit was het nieuws van donderdag 24 oktober.

Snel geld in Hasselt - Een primeur in Hasselt! Daar staat de eerste safety-safe-snelheidsmeter van Oost-Nederland. Iedere automobilist die hier onder de maximale snelheid van 30 kilometer per uur langsrijdt, verdient geld voor de pot. Van de opbrengst mag de buurt na vier weken van de betalende gemeente Zwartewaterland wat leuks uitzoeken.

Brand in Dinoland - Themapark Dinoland in Zwolle is vanmiddag korte tijd ontruimd geweest na een brand op het terrein. Een patatwagen in het park vatte vlam. Een medewerker van het park is met brandwonden afgevoerd naar het ziekenhuis.

Zwolse misbruikzaak - Een 37-jarige vader uit Zwolle is vandaag tot 7 jaar cel veroordeeld voor het jarenlang seksueel misbruiken van zijn eigen dochter en stiefdochter. Dat deed hij onder meer in de kelder van oma en bij het stadion van PEC Zwolle.

Grafstenenroof - In Bussloo heerst woede en verdriet na diefstal van vijf historische grafstenen op de begraafplaats in het dorp, eerder deze week. Twee daarvan zijn sinds kort monumentaal. Ook werd een steen van een kindergrafje bij de ingang van de begraafplaats weggehaald. 

‘Vergisoverval’ Raalte - Een 38-jarige man uit Lelystad is volgens het Openbaar Ministerie de vijfde dader van de ‘vergisoverval’ op een woning aan de Haverstraat in Raalte in september 2014. Tegen Yaw B. werd vandaag 3 jaar cel geëist.

Premium-verhaal van de dag

Juist méér vee - In tijden van stikstofdiscussie de veestapel uitbreiden, dat lijkt een opmerkelijke stap. Maar de familie Bruins op Kampereiland weet wat ze doet en gelooft heilig dat duurzaam boeren de toekomst heeft. Deze week verhuisden ze zeventig koeien naar hun nieuwe thuis.

Volledig scherm
© Foto Freddy Schinkel