Drie gewapende mannen hebben vannacht een woning in Klarenbeek overvallen.
Volledig scherm
Drie gewapende mannen hebben vannacht een woning in Klarenbeek overvallen. © Luciano De Graaf

Gemist? Tegenstanders ruiken bloed na uitstel Lelystad Airport, zoon schreeuwt overvallers huis uit

Jouw regionieuwsBen je er niet aan toegekomen om al het regionale nieuws vandaag te volgen? Geen zorgen! Dit is het belangrijkste nieuws van dinsdag 31 maart.

Corona raakt Heerde - Heerde wordt ongenadig hard getroffen door het coronavirus. Volgens de laatste schattingen zijn inmiddels rond de twintig mensen overleden. Wat precies de oorzaak is van de explosieve corona-uitbraak in zijn gemeente weet ook loco-burgemeester Jan Berkhoff niet. Wat hij wel weet is dat de grote verbondenheid in het dorp een grote rol speelt

Lees alle corona-verhalen in ons speciale dossier.

Gewapende overval - Drie gewapende mannen hebben vannacht een woning in Klarenbeek overvallen. Het gezin dat in het huis aanwezig was, kwam er door geschreeuw van zoon Keanu (21) nog goed vanaf. Dat gebeurde terwijl zijn moeder een pistool op haar gericht kreeg. Een klopjacht naar de drie daders heeft ondanks de inzet van een politiehelikopter nog niet tot aanhoudingen geleid.

Lelystad Airport uitgesteld - De openstelling van Lelystad Airport wordt met een jaar uitgesteld tot november 2021. Door de coronacrisis is er voorlopig helemaal geen regionale luchthaven nodig om vluchten van Schiphol over te nemen. luis in de pels Leon Adegeest is duidelijk: ‘Trek de stekker er maar uit’. 

Hagedissen doodgereden - Staatsbosbeheer sluit een deel van de mountainbikeroutes op de Sallandse Heuvelrug. Reden: de beschermde zandhagedis wordt er anders bij bosjes vermalen door voorbijrazende fietsers. MTB’ers moeten tot 1 oktober een andere route nemen.

Doorbraak na overvallen - Een 22-jarige man uit Harderwijk die wordt verdacht van heftige woningovervallen in Ermelo en Vierhouten en een mislukte ramkraak in Harderwijk, is dinsdagmorgen opgepakt. Dat heeft de politie laten weten.

Premium-verhaal van de dag

Opa én oma overlijden - Ongeloof. Gebeurt dit allemaal echt? Het is het allesoverheersende gevoel bij Jitske Visser uit Zwolle, nu ze op één dag haar opa én oma uit Epe verloor aan corona

Jitske Visser met haar opa en oma, George en Geertje de Boer.
Volledig scherm
Jitske Visser met haar opa en oma, George en Geertje de Boer. © fam. Visser
  1. Rij-instructeur Arnold is positief over de toekomst: ‘Al wordt het een uitdaging om de achterstanden in te halen’
    PREMIUM
    Een nieuw begin

    Rij-instruc­teur Arnold is positief over de toekomst: ‘Al wordt het een uitdaging om de achterstan­den in te halen’

    Nog lang niet alle beroepen kunnen weer aan de slag, maar na de versoepelingen van de afgelopen maand kunnen we al wel weer wat meer in deze coronatijden. We praten met mensen die er mee te maken hebben. Wat deden ze de afgelopen maanden en hoe zien ze de toekomst? Vandaag: Arnold Dijkhuizen (39), eigenaar van Verkeersschool Dijkhuizen in Elburg.