Volledig scherm
Demontage van de oude Stint. © Ruben Schipper

Gemist? Tekorten jeugdzorg in Oost-Nederland bijna verdubbeld, nieuwe Stint klaar voor eerste test

Jouw regionieuwsHet nieuws van vandaag gemist? Geen probleem! Wij hebben het belangrijkste nieuws van vandaag uit Oost-Nederland voor je op een rijtje gezet.

Tekort jeugdzorg - De ruim één miljard euro die het Rijk de komende drie jaar in de jeugdzorg pompt, gaat de problemen niet oplossen. Die zitten dieper. Dat zeggen gemeenten in Oost-Nederland. Tekorten bij gemeenten in deze regio zijn in een jaar tijd bijna verdubbeld van ruim 43 miljoen naar zo’n 75 miljoen euro over 2018. Deventer is een opvallende uitschieter: daar blijft geld over.

Nieuwe Stint - De nieuwe Stint is klaar voor de eerste keuring.  Inmiddels heeft het bedrijf met een productiehal in Putten al 1200 orders ontvangen voor de nieuwe versie. Kinderdagverblijven, maar ook bedrijf als Post NL staan te popelen om met de vernieuwde elektrische bakfiets te gaan rijden. Maar wat moet er nog gebeuren voordat hij de weg op kan? 

‘Coma-klap’ Zwolle - De 25-jarige Younes, die op Bevrijdingsdag in Zwolle met één klap in coma werd geslagen door en pizzakoerier, lijkt toch een beetje te zijn ontwaakt. ‘Maar hij beweegt amper en kan niet praten’, meldt zijn familie nadat gisteren een stuk van zijn schedel is teruggeplaatst.

Onderzoek gruwelmoord hervat - De politie heeft vandaag het onderzoek naar de gruwelmoord op Steenwijker Halil Erol hervat. Sinds vanochtend wordt volop onderzoek gedaan in de woning aan de Jan Sluytersstraat. Het is een van de woningen die al eerder in het onderzoek naar voren kwam, bevestigt de politie.

Dodelijk ongeluk Stegeren - Bij een ernstig ongeluk op de N36 ter hoogte van Stegeren is vanmiddag een persoon om het leven gekomen. Een auto botste frontaal op een bedrijfsbusje. Een tweede slachtoffer is gewond naar het ziekenhuis gebracht.

Premium-verhaal van de dag

Actie voor overleden broer - Sema Dogan (21) wil haar broer Ömer laten voortleven. Ömer was twee maanden geleden een van de vier dodelijke slachtoffers van het snelwegdrama op de A1 bij Deventer. Zijn zusje zamelt nu via Facebook geld in, waarmee in ontwikkelingslanden naar de verongelukte Apeldoorner vernoemde waterputten zullen worden aangelegd. ,,Ik voel de verantwoordelijkheid om zijn droom waar te maken.”

Volledig scherm
Sema Dogan (21) wil broer Ömer laten voortleven. © Maarten Sprangh
  1. Gezelligheid en een goed salaris, dan komen vakantiewerkers wel, weten ze bij Van Dijk Kampen
    PREMIUM

    Gezellig­heid en een goed salaris, dan komen vakantie­wer­kers wel, weten ze bij Van Dijk Kampen

    Hoe krijg je 2000 jongeren zo ver dat ze in hun zomervakantie voor je willen werken? Bij Van Dijk Educatie in Kampen hebben ze het antwoord gevonden: zorgen dat ze het gezellig hebben en leuk kunnen verdienen. Zo krijgt het bedrijf in de zes weken durende zomerpiek alle plekken gevuld, terwijl volgens analyses van onder meer uitzendorganisatie Randstad Groep de krapte op de arbeidsmarkt ‘een historisch hoogtepunt’ heeft bereikt.