Volledig scherm
© foto meulenhof/Bert Jansen

Gemist? Terrorisme op de Noord-Veluwe en een mogelijke schietpartij in Apeldoorn

Jouw regionieuwsBen je er niet aan toegekomen om al het regionale nieuws vandaag te volgen? Geen zorgen! Dit is het belangrijkste nieuws van zaterdag 28 september.

SCHIETPARTIJ - De politie deed vanavond onderzoek naar een mogelijke schietpartij in Apeldoorn Aan het begin van de avond kwam een melding binnen van een schietpartij. Het is nog onduidelijk of er daadwerkelijk is geschoten, de politie doet daar onderzoek naar. Er zijn geen gewonden gevallen.  

WAPENVERGUNNING - Schietsporter Reinier van Westerveld weet: ,,Bij het minste of geringste ben je je wapens kwijt.’’ Een sportschutter die zich agressief gedraagt bij een simpele verkeersruzie heeft maar zo de politie op de stoep staan: inleveren die wapens

TERRORISME - Twee mannen werden een jaar geleden in Hattem door een zwaarbewapend arrestatieteam uit hun huis gehaald. Ze hadden, gekleed in lange gewaden, in een bos bij Wezep geschoten. Toen een jager het duo zag, sloegen ze op de vlucht. Het was de week waarin door arrestaties in Huissen, Arnhem en Rotterdam een grote terroristische aanslag in ons land was verijdeld. De consternatie was daardoor groot in Hattem en omstreken. Drong het terrorisme nu ook al door tot op de noordelijke Veluwe?

ASIELZOEKERS - Jur Verbeek gaat Harderwijk helpen om criminele asielzoekers uit het plaatselijke asielzoekerscentrum aan te pakken. ,,Of het nu gaat om winkeldiefstal, geweld of het bespugen van een azc-medewerker: ze komen er niet meer mee weg. We jagen ze na, waar ze ook zitten.‘’

Premium-verhaal van de dag

De Zwolse wijk Stadshagen is volop in het nieuws. Eerst waren er twee overvallen en deze week vlogen de kogels in het rond bij een poging tot liquidatie. Een portret van een kinderrijke Vinex-wijk waar heel veel gebeurt, maar niks aan de hand is.

  1. Konijnenparadijs bij Willemsoord stort in door storm: ‘Het was janken, janken en nog eens janken’
    PREMIUM
    video

    Konijnenpa­ra­dijs bij Willems­oord stort in door storm: ‘Het was janken, janken en nog eens janken’

    Met het instorten van de schuur stort ook de wereld van Anniek Overwijk in. De eigenaresse van Stichting Opvang Konijnenparadijs, net buiten Willemsoord op de grens van Friesland en Overijssel, vreest het ergste voor de bijna zeventig konijnen in de schuur. ,,Het was janken, janken en nog eens janken’’, zegt ze, als de brandweer bezig is loshangende dakdelen te verwijderen. Enkele uren later kan Anniek opgelucht ademhalen.