Volledig scherm
© Foto Freddy Schinkel

Gemist? Toch naar kerk ondanks corona, mailbox Boer Zoekt Vrouw-kandidaat uit Epe ontploft na afwijzing

Jouw regionieuwsBen je er niet aan toegekomen om al het regionale nieuws vandaag te volgen? Geen zorgen! Dit is het belangrijkste nieuws van donderdag 2 april.

Corona en de kerk - Met corona zijn alle bijeenkomsten in Nederland verboden, behalve religieuze. Die kunnen doorgaan, met maximaal dertig aanwezigen. Daar maken enkele kerkgemeenten gebruik van, zoals op Urk. Maar niet iedereen vindt dat een goede zet: ‘Dit is echt een risico’.

Lees alle verhalen over corona in ons speciale dossier.

Woede om uitspraak terrasdrama - De verdachte van het inrijden op uitgaanspubliek in oktober in Deventer mag het vervolg van zijn strafzaak thuis met een enkelband afwachten. Dit tot grote woede van de slachtoffers: ‘Het was een moordaanslag’

Ernstig ongeluk - De N36 tussen Mariënberg en Vriezenveen werd vanmiddag in beide richtingen afgesloten vanwege een ernstig ongeval. Een auto en een bestelbusje zijn frontaal op elkaar gebotst. Zeker één persoon is met spoed naar het ziekenhuis gebracht. 

Mailexplosie na BzV - Boer Zoekt Vrouw-kandidaat Steven uit Epe zit na de uitzending van zondag, waarin te zien was hoe boerin Annemiek hem wegstuurde, met een ontplofte mailbox. Hij kreeg zo veel berichten van kijkers, dat hij ze nog niet allemaal heeft kunnen lezen. Volgens de redactie van de boerendatingshow gaat het om ‘lieve berichtjes’ die Steven via de mail en social media ontvangt en is hij totaal overdonderd.

Tranen in Zwolle - Een emotioneel moment vandaag op de galerij van een Zwolse flat. Studenten van ‘Hart voor Zwolle’ verrasten daar op hartverwarmende wijze een eenzame vrouw op haar verjaardag. De jarige, die verklaarde normaal nauwelijks bezoek te krijgen, hield het niet droog. ,,Dit is waar we het voor doen.’’

Premium-verhaal van de dag

Op de ambulance - Hans Carras (54) uit Apeldoorn is ambulancechauffeur. Een enorme uitdaging in deze tijden. Want hoe houdt hij zichzelf, zijn gezin én zijn patiënten veilig? Hij vertelt het in dit openhartige interview.

Hans Carras.
Volledig scherm
Hans Carras. © Alex Mulder