Volledig scherm
© Thinkstock

Gemist? Treitervlogger SnapKing voor de rechter en vliegtuigen mogelijk boven het IJsselmeer

Ben je er niet aan toegekomen om al het regionale nieuws vandaag te volgen? Geen zorgen! Dit is het belangrijkste nieuws van dinsdag 8 januari.

VARKENSBOER - Willy Wolfkamp uit Haarle hoopte als varkensboer zijn pensioen te halen. Het liep na 43 jaar anders. Vanwege een faillissement zijn de stallen leeg. Niets doet vermoeden dat een aantal weken geleden nog 4500 varkens aan de Veldhuisweg in Haarle bivakkeerden

SNAPKING - De 22-jarige vlogger SnapKing moet in april verplicht op zijn strafzaak in Lelystad verschijnen. Dat bepaalde de rechtbank dinsdag. Hij wordt verdacht van onder meer het maken en verspreiden van kinderporno. De vlogger liet zich dinsdag niet zien in de rechtbank.

VRACHTWAGEN - Het paste nét niet, de vrachtwagen met lading onder het viaduct op de N340 bij Varsen door. De chauffeur van de dieplader schatte de hoogte van het viaduct dinsdagmiddag verkeerd in, met als gevolg een botsing met het viaduct.

IJSSELMEER - Een vliegroute en wachtgebied van Schiphol moeten verplaatst worden van boven het vaste land naar het IJsselmeer. Dat voorstel doet de provincie Flevoland voor het opnieuw indelen van het luchtruim

Premium-verhaal van de dag
De Nashville Verklaring circuleerde al langer in protestants-christelijke kringen. Nadat twee hoogleraren van de Theologische Universiteit Apeldoorn, Maarten Kater en Arnold Huijgen, vlak na kerst een opiniestuk over het document in het Reformatorisch Dagblad en het Nederlands Dagblad plaatsten, dook iedereen erop.