Nico Nijman uit Zutphen is vermist.
Volledig scherm
Nico Nijman uit Zutphen is vermist. © Zoekjemee?

Gemist? Tulpengekte dreigt uit de hand te lopen en grote zorgen om vermiste Nico uit Zutphen

Jouw regionieuwsHet regionale nieuws vandaag niet gevolgd? Geen probleem. Wij hebben het belangrijkste voor je op een rijtje gezet.

Nico vermist - Nico Nijman (57) uit Zutphen is sinds afgelopen woensdag vermist. Zijn familie, vrienden en zwemvereniging De IJsselmeeuwen, waar Nijman actief is, maken zich grote zorgen. Nijman heeft Parkinson en slikt hier medicatie voor, maar die heeft hij niet meegenomen. De politie speurt volop naar de Zutphenaar, maar vond tot nu toe alleen zijn auto.

Veiligheid Keolis - De veiligheid van passagiers en personeel op de treintrajecten Zwolle-Enschede en Zwolle-Kampen is ernstig in het geding. Dat concluderen vakbonden na een bijeenkomst met machinisten en service & veiligheidsmedewerkers van Keolis.

Slokker door het stof - Bouwbedrijf Slokker Innovate BV uit Zeewolde erkent meerdere fouten bij de bouw van prefabwoningen van het type Spaarhuis. Scheve deur- en raamkozijnen en vochtproblemen zijn het gevolg van verkeerde constructie, stelt het bedrijf. Slokker heeft met 157 kopers contact gelegd om de problemen te inventariseren. 

PEC is veilig - PEC Zwolle heeft zich vanavond verzekerd van nog een seizoen eredivisievoetbal. Officieus was de club al veilig, maar na de overwinning op FC Groningen zijn de Zwollenaren dat nu ook officieel. In de resterende 34 minuten werd een 1-2 achterstand omgezet in een overwinning.

Stadsstrand Zwolle - Het Stadsstrand keer tóch terug in Zwolle. Ondanks het faillissement van de uitbaters van vorig jaar, kan heel Zwolle vanaf 5 mei weer met de voetjes in het zand, midden in de stad. Een anonieme investeerder keerde het tij.

Premium-verhaal van de dag

Tulpengekte - Druk gebarende verkeersregelaars leiden auto’s met allerlei buitenlandse kentekens naar de goede plek. Een helikopter met toeristen vliegt af en aan. Langs de weg maken meiden een selfie bij het bord voor ‘een fotomoment’. Tulpenfans hebben de Noordoostpolder ontdekt, maar kan het gebied de drukte wel aan?

Het Tulpenfestival in Creil.
Volledig scherm
Het Tulpenfestival in Creil. © Foto Freddy Schinkel