Volledig scherm
© ANP

Gemist? Vader overlijdt na ongeluk met heftruck in Heerde. En: Boeren broeden op nieuwe acties

Jouw regionieuwsBen je er niet aan toegekomen om al het regionale nieuws vandaag te volgen? Dit is het nieuws van maandag 7 oktober.

Drama in Heerde - Een 58-jarige man is vannacht overleden na een incident afgelopen zaterdag bij het bedrijf HB hekwerk Oost in Heerde. Het slachtoffer kwam zijn zoon ophalen toen hij bekneld raakte bij een heftruck.

Boeren weer in actie - Er komen nieuwe boerenacties. Volgende week woensdag is de eerste: de Farmers Defence Force wil samen met boeren, visser en burgers ‘ergens in de Randstad’ een grote actie houden. Een andere boerenactiegroep, Agractie, heeft over vier tot zes weken ook twee acties op stapel staan.

Ongeluk op werf - Op een werf aan de Expansie in Marknesse heeft zich vanochtend een ernstig ongeval voorgedaan. Hierbij raakte een man zwaargewond. Het slachtoffer viel vermoedelijk van een zeecontainer.

Sterrenrestaurant stopt - Sterrenrestaurant De Leest uit Vaassen gaat sluiten. Na 17,5 jaar gaat het restaurant met drie Michelinsterren dicht. In een openhartig interview met de Stentor vertelt chefkok en eigenaar Jacob Jan Boerma over zijn moeilijke besluit

Burgemeester razendsnel weg - Opvallend nieuws uit de Noordoostpolder. Daar heeft Harald Bouman vandaag bekendgemaakt per direct te stoppen als burgemeester. Een verrassend besluit, aangezien Bouman slechts 10 maanden geleden werd geïnstalleerd. Het nieuws sloeg binnen de gemeente in als een bom.

Premium-verhaal van de dag

Omgebouwde auto's - De politie haalde in korte tijd in Oost-Nederland drie keer een omgebouwde auto van de weg. Deze zogenoemde MMBS-voertuigen mogen 25 kilometer per uur, maar blijken in werkelijkheid vaak wel 150 te kunnen. Vooral veel jongeren van 16 en 17 rijden erin. Een zorgelijke ontwikkeling. ,,Zo’n jochie met die snelheid, dat gaat echt een keer fout.”

Volledig scherm
Een ongeluk met een MMBS-voertuig afgelopen mei in de buurt van Vorden. © GinoPress B.V.