Volledig scherm
Een lid van het brandweerkorps in de sneeuw op zoek naar de waterput. © News United / Rens Hulman

Gemist? Veluwe zoekt plek 120 windmolens en brandweer roept hulp publiek in

Jouw regionieuwsBen je er niet aan toegekomen om al het regionale nieuws te volgen? Dit was het nieuws van woensdag 23 januari.

Windmolens op Veluwe - De regio Noord-Veluwe is op zoek naar geschikte locaties voor ruim 120 windmolens en 850 hectare aan zonnevelden om de komende jaren voldoende duurzame energie op te wekken. Vooral wordt gekeken naar de open weidegebieden.

Brandkranen sneeuwvrij - Diverse brandweerkorpsen in de regio vragen publiek om hulp bij het sneeuwvrij houden van brandkranen. Bij noodgevallen hoeft de brandweer niet te zoeken en kan ze sneller handelen, meldt de brandweer.

Onderzoek Roemer - De provincie Gelderland gaat onderzoeken hoe het kan dat informatie over de sollicitatie van Emile Roemer naar het commissarisschap van de Koning bij de Gelderlander terecht is gekomen.

Premium-verhaal van de dag

Schaatstips van een pro - Is het alweer een tijd geleden dat je op de schaatsen hebt gestaan? Schaatsleraar Jos van Leeuwen geeft al jaren les, nu bij De Scheg in Deventer. Hij heeft vijf tips om te beginnen met de populaire sport of om het weer op te pakken.