Volledig scherm
© ANP

Gemist? Verdachten zaak Ruinerwold langer vast en wie heeft het gemunt op familie Vos?

Jouw regionieuwsBen je er niet aan toegekomen om al het regionale nieuws vandaag te volgen? Geen zorgen! Dit is het belangrijkste nieuws van dinsdag 21 januari.

RUINERWOLD - De 67-jarige vader Gerrit-Jan van D. die negen jaar lang met zes kinderen in totale afzondering leefde op een boerderij in Ruinerwold, heeft zijn oudste kind een tijd lang verbannen naar een hondenhok. Zo liet hij zijn andere kinderen zien dat dit kind de familie in gevaar bracht. Mede-verdachte Josef B. vindt dat er niets verkeerds gebeurde. ,,Ik heb een rein geweten.” 

FERRARI - Wie heeft het gemunt op de Apeldoornse eigenaren van vakantieketen EuroParcs? Die vraag rijst nadat afgelopen nacht opnieuw peperdure auto’s in brand vlogen bij de twee villa’s van de familie Vos. Het zijn autobrand nummer drie en vier in de straat in anderhalve maand tijd.

OUDSTE INWONER - Mevrouw Til Ebberink-Vonk, de oudste inwoner van Overijssel, is afgelopen zondag op 110-jarige leeftijd overleden in haar woonplaats Enschede. Mevrouw Ebberink-Vonk was tevens de op-één-na oudste inwoonster van Nederland.

AMBULANCE - Een ambulance die onderweg was naar een reanimatie in Oldebroek is op de Zuiderzeestraatweg betrokken geraakt bij een ongeluk. Dat gebeurde ongeveer 100 meter voor de eindbestemming. Er vielen geen gewonden.

Premium-verhaal van de dag

Mocht er een bom vallen, dan zitten Gerrit en Rita Haverslag veilig. Ze wonen bovenop de grootste atoomvrije bunker van Overijssel. De ondergrondse kazemat diende als provinciale commandopost tijdens de Koude Oorlog en is nog helemaal intact. 

  1. Konijnenparadijs bij Willemsoord stort in door storm: ‘Het was janken, janken en nog eens janken’
    PREMIUM
    video

    Konijnenpa­ra­dijs bij Willems­oord stort in door storm: ‘Het was janken, janken en nog eens janken’

    Met het instorten van de schuur stort ook de wereld van Anniek Overwijk in. De eigenaresse van Stichting Opvang Konijnenparadijs, net buiten Willemsoord op de grens van Friesland en Overijssel, vreest het ergste voor de bijna zeventig konijnen in de schuur. ,,Het was janken, janken en nog eens janken’’, zegt ze, als de brandweer bezig is loshangende dakdelen te verwijderen. Enkele uren later kan Anniek opgelucht ademhalen.