De politie deed vanmorgen een inval bij het grondtransportbedrijf.
Volledig scherm
De politie deed vanmorgen een inval bij het grondtransportbedrijf. © AD

Gemist? Verdubbeling kinderen met diabetes volgens Zwols onderzoek en inval voor vervuilde grond

Ben je er niet aan toegekomen om al het regionale nieuws te volgen? Dit was het nieuws van dinsdag 14 mei.

Kinderen met diabetes - Het aantal kinderen tussen de 0 en 14 jaar met diabetes type 1 is in dertig jaar tijd verdubbeld. Dat concludeert de Zwolse kinderarts Angelien Spaans-Hummelink in haar proefschrift. Ook ontdekte ze dat de meeste diagnoses van diabetes type 1 bij kinderen tussen de 4 en 14 in het najaar en in de winter gesteld worden. 

Strijdster tegen tabaksindustrie - Anne Marie van Veen, de longkankerpatiënte die de tabaksindustrie wilde vervolgen voor moord of zware mishandeling, is op 46-jarige leeftijd overleden. De Zwolse is vandaag in besloten kring begraven.

Inval vanwege vervuilde grond - De politie is vanochtend binnengevallen bij vier locaties van grondleverancier Vink. Het bedrijf wordt verdacht van fraude met vervuilde grond. Eerder maakte de gemeente Apeldoorn al bekend dat vervuilde grond van Vink in 2015 in het natuurgebied Drostendal/Weteringsebroek terecht is gekomen. 

Aanhouding voor overval - De politie heeft vanmorgen een 43-jarige inwoner van Coevorden aangehouden. De man wordt verdacht van betrokkenheid bij de gewelddadige woningoverval op de 82-jarige Bettie, inwoonster van De Krim. 

Premium-verhaal van de dag

Grafrovers niet te stoppen - Grafrovers blijken nauwelijks te stoppen. Er is een toename van het aantal meldingen wanneer de metaalprijs stijgt. Diefstallen op begraafplaatsen - zoals dit weekend in Nijkerk - zijn extreem pijnlijk, maar vrijwel niet te voorkomen. Camera’s zijn er namelijk zelden. Maar wat kun je dan wel doen? ,,Maak de écht dierbare spullen hufterproof.”

  1. Optimisme bij galerie en beeldentuin A-quadraat in Vorden: ‘Het was druk met Pinksteren, dat stemt ons hoopvol’
    PREMIUM

    Optimisme bij galerie en beelden­tuin A-qua­draat in Vorden: ‘Het was druk met Pinksteren, dat stemt ons hoopvol’

    Nog lang niet alle beroepen kunnen weer aan de slag, maar na de versoepelingen die het kabinet doorvoerde, mogen we al wat meer. Wie zijn die mensen, wat hebben ze gedaan de afgelopen twee maanden en hoe zien ze de toekomst? In de serie ‘Een nieuw begin’ zetten we dagelijks iemand in de spotlights. Vandaag: Ad Borest, directeur van A-quadraat, galerie en beeldentuin in Vorden.