Volledig scherm
Brandweercommandant Bennie Hekkelman kan de kritiek op de brandweerlieden moeilijk verteren. © Jan Houwers

Gemist? Woede na kritiek op brandweer bij enorme brand Vorden. En: wolven op Veluwe hebben welpjes

Jouw regionieuwsBen je er niet aan toegekomen om het regionale nieuws vandaag te volgen? Dit is het belangrijkste nieuws van dinsdag 18 juni.

Kritiek op brandweer - Postcommandant Bennie Hekkelman is verbolgen over de kritiek die de brandweer kreeg na de grote, uitslaande brand in Vorden eind mei. De brandweer zou ‘amateuristisch’ te werk zijn gegaan. Het bluskorps werd bovendien ‘gebrek aan kennis’ verweten en er zou een tekort aan bluswater zijn. Bij Hekkelman schoten ze in het verkeerde keelgat. ‘Want gevochten hebben ze!’

Mestfraude - Mesthandelaar en transportbedrijf Jan Bakker uit Oldebroek zegt dat het bedrijf ‘altijd te goeder trouw heeft gehandeld’. Daarmee reageert hij voor het eerst inhoudelijk op de verdenkingen van het Openbaar Ministerie dat het bedrijf tientallen boeren faciliteerde bij het plegen van mestfraude.

Woningbrand door bliksem - In de Julianastraat in Dedemsvaart heeft woensdagmiddag een grote woningbrand gewoed, die werd veroorzaakt door blikseminslag. De brandweer had veel moeite om de brandhaard te vinden. Het hele dorp heeft het over die ene oorverdovende knal die tot in Hardenberg te horen was. Jannie van der Sluis stond er wel heel dichtbij. ,,En ik was al bang voor onweer.” 

Wolvenwelpjes Veluwe - Bijzonder babynieuws op de Veluwe! Het wolvenpaar op de noordelijke Veluwe heeft drie welpjes. Dat blijkt uit bewegende beelden die de provincie Gelderland vandaag heeft gepubliceerd. Daarop zijn de welpjes te zien die op verkenning zijn in de Veluwse bossen. Deskundigen bevestigen dat het inderdaad gaat om wolven.

Bizar noodweer - Noodweer vanavond boven delen van de regio. In Deventer kwamen enorme hagelstenen uit de hemel. Zo groot, dat ze schade aanrichtten aan tuinsets en zelfs auto's. Meerdere organisaties van regionale avondvierdaagsen kozen eerder op de avond al eieren voor hun geld door de etappe van vandaag af te gelasten.

Premium-verhaal van de dag

De pijn van MH17 - Nabestaanden van de ramp met MH17 kregen vandaag als eerste de nieuwe onderzoeksresultaten van het Joint Investigation Team (JIT) gepresenteerd. Wij spraken met Peter Bats uit Zutphen, die zijn 12-jarige zoon Rowen verloor.

Volledig scherm
De 12-jarige Rowen zat aan boord van vlucht MH17. © Koen Verheijden
  1. Konijnenparadijs bij Willemsoord stort in door storm: ‘Het was janken, janken en nog eens janken’
    PREMIUM
    video

    Konijnenpa­ra­dijs bij Willems­oord stort in door storm: ‘Het was janken, janken en nog eens janken’

    Met het instorten van de schuur stort ook de wereld van Anniek Overwijk in. De eigenaresse van Stichting Opvang Konijnenparadijs, net buiten Willemsoord op de grens van Friesland en Overijssel, vreest het ergste voor de bijna zeventig konijnen in de schuur. ,,Het was janken, janken en nog eens janken’’, zegt ze, als de brandweer bezig is loshangende dakdelen te verwijderen. Enkele uren later kan Anniek opgelucht ademhalen.