Volledig scherm
Brandweercommandant Bennie Hekkelman kan de kritiek op de brandweerlieden moeilijk verteren. © Jan Houwers

Gemist? Woede na kritiek op brandweer bij enorme brand Vorden. En: wolven op Veluwe hebben welpjes

Jouw regionieuwsBen je er niet aan toegekomen om het regionale nieuws vandaag te volgen? Dit is het belangrijkste nieuws van dinsdag 18 juni.

Kritiek op brandweer - Postcommandant Bennie Hekkelman is verbolgen over de kritiek die de brandweer kreeg na de grote, uitslaande brand in Vorden eind mei. De brandweer zou ‘amateuristisch’ te werk zijn gegaan. Het bluskorps werd bovendien ‘gebrek aan kennis’ verweten en er zou een tekort aan bluswater zijn. Bij Hekkelman schoten ze in het verkeerde keelgat. ‘Want gevochten hebben ze!’

Mestfraude - Mesthandelaar en transportbedrijf Jan Bakker uit Oldebroek zegt dat het bedrijf ‘altijd te goeder trouw heeft gehandeld’. Daarmee reageert hij voor het eerst inhoudelijk op de verdenkingen van het Openbaar Ministerie dat het bedrijf tientallen boeren faciliteerde bij het plegen van mestfraude.

Woningbrand door bliksem - In de Julianastraat in Dedemsvaart heeft woensdagmiddag een grote woningbrand gewoed, die werd veroorzaakt door blikseminslag. De brandweer had veel moeite om de brandhaard te vinden. Het hele dorp heeft het over die ene oorverdovende knal die tot in Hardenberg te horen was. Jannie van der Sluis stond er wel heel dichtbij. ,,En ik was al bang voor onweer.” 

Wolvenwelpjes Veluwe - Bijzonder babynieuws op de Veluwe! Het wolvenpaar op de noordelijke Veluwe heeft drie welpjes. Dat blijkt uit bewegende beelden die de provincie Gelderland vandaag heeft gepubliceerd. Daarop zijn de welpjes te zien die op verkenning zijn in de Veluwse bossen. Deskundigen bevestigen dat het inderdaad gaat om wolven.

Bizar noodweer - Noodweer vanavond boven delen van de regio. In Deventer kwamen enorme hagelstenen uit de hemel. Zo groot, dat ze schade aanrichtten aan tuinsets en zelfs auto's. Meerdere organisaties van regionale avondvierdaagsen kozen eerder op de avond al eieren voor hun geld door de etappe van vandaag af te gelasten.

Premium-verhaal van de dag

De pijn van MH17 - Nabestaanden van de ramp met MH17 kregen vandaag als eerste de nieuwe onderzoeksresultaten van het Joint Investigation Team (JIT) gepresenteerd. Wij spraken met Peter Bats uit Zutphen, die zijn 12-jarige zoon Rowen verloor.

Volledig scherm
De 12-jarige Rowen zat aan boord van vlucht MH17. © Koen Verheijden
  1. Gezelligheid en een goed salaris, dan komen vakantiewerkers wel, weten ze bij Van Dijk Kampen
    PREMIUM

    Gezellig­heid en een goed salaris, dan komen vakantie­wer­kers wel, weten ze bij Van Dijk Kampen

    Hoe krijg je 2000 jongeren zo ver dat ze in hun zomervakantie voor je willen werken? Bij Van Dijk Educatie in Kampen hebben ze het antwoord gevonden: zorgen dat ze het gezellig hebben en leuk kunnen verdienen. Zo krijgt het bedrijf in de zes weken durende zomerpiek alle plekken gevuld, terwijl volgens analyses van onder meer uitzendorganisatie Randstad Groep de krapte op de arbeidsmarkt ‘een historisch hoogtepunt’ heeft bereikt.