Volledig scherm
Brandweermensen tijdens de zoektocht naar de vermiste matroos op de IJssel. © NewsUnited/Stefan Verkerk

Gemist? Zoektocht op IJssel naar vermiste matroos gestaakt, grote zorgen om jongeren Hoenderloo Groep

Jouw regionieuwsBen je er niet aan toegekomen om al het regionale nieuws te volgen? Dit was het nieuws van donderdag 5 december.

Doorzoeking gevangenis - De gevangenis in Zutphen is vandaag doorzocht omdat het vermoeden bestond dat er smokkelwaar de gevangenis is ingevoerd. Een gespecialiseerd team doorzocht cellen en gemeenschappelijke ruimtes van de penitentiaire inrichting.

Zorgen om jongeren - De Hoenderloo Groep gaat dicht en voor ruim tweehonderd jongeren met zeer complexe problemen moet een nieuwe plek gevonden worden. Ook voor de 14-jarige zoon van Christine en Hans Knetsch. Zij maken zich grote zorgen. ,,Er is geen plek voor deze kinderen, dit wordt een ramp.”

Brand Dedemsvaart - Inwoners van Dedemsvaart zijn vanochtend opgeschrikt door een grote woningbrand. De brand brak uit in een twee-onder-een-kapwoning. Hoewel niemand gewond raakte, is de verslagenheid in het altijd zo rustige wijkje groot.

Boerenblokkade - Boeren dreigen met lege supermarkten. Een week voor Kerstmis willen ze de hele Nederlandse voedselvoorziening platleggen, onder meer door distributiecentra te blokkeren. De brancheorganisatie voor supermarkten neemt de dreiging serieus en zegt contact te hebben met politie en justitie.

Matroos vermist - De zoektocht naar een 35-jarige matroos die gisterochtend op de IJssel tussen Eefde en Zwolle overboord sloeg van een schip, is gestaakt. De man is nu opgegeven als vermist, meldt de politie. 

Premium-verhaal van de dag

Pakjesavond in armoede - Niet bij elk kind klopt Sinterklaas vanavond op de deur. Voor kinderen die in armoede opgroeien, is een cadeau helemaal niet vanzelfsprekend. Denise uit Deventer moest kiezen tussen eten en een geschenk voor haar zoontje van 7. De Actie Pepernoot biedt uitkomst. ,,Nu denkt hij tenminste niet dat hij niks krijgt omdat hij stout is geweest.” 

Volledig scherm
Denise kreeg dankzij Actie Pepernoot toch een cadeautje voor haar zoon. © FOTO HISSINK
  1. Zonder krasjes gaat grootste zeiljacht ter wereld door de smalle brug  bij Vollenhove, op weg naar de wereldzeeën
    PREMIUM
    video & update

    Zonder krasjes gaat grootste zeiljacht ter wereld door de smalle brug bij Vollenhove, op weg naar de wereld­zeeën

    Het was letterlijk passen en meten. Maar er gaan dan ook niet dagelijks reusachtige pontons met daarop een 81 meter lang zeiljacht door de Vollenhoverbrug. Nadat de duisternis over Vollenhove was gevallen, begon daar na een lange dag wachten op gunstige weersomstandigheden de reis van de bij jachtwerf Royal Huisman gebouwde Sea Eagle II, die uiteindelijk moet eindigen in het Caribische gebied.