Volledig scherm
© Frank Uijlenbroek

Gemist? Zonder gas je huis verwarmen en 500 gejatte iPhone's

Het klinkt bijna te mooi om waar te zijn. Gasgestookte cv-ketel eruit, de elektrische Ecoliner erin. Klaar is Kees. Uitvinder Will Schottman is overtuigd van zijn vinding. En bij een inzamelingsbedrijf voor gebruikte telefoons en inktpatronen in Deventer verdwenen 500 iPhone's. Drie medewerkers stalen de spullen maandenlang uit het magazijn. 

Ecoliner - De Hardenbergse ondernemer en uitvinder Will Schottman is er van overtuigd dat met de komst van zijn Ecoliner de gasgestookte cv-ketel overbodig is. ,,Het kan heel veel besparen voor een particulier. Het kan zelfs 45% besparen'', vertelt de uitvinder. Exact op de dag dat minister Wiebes aankondigde de Groningse gaskraan af te zullen knijpen tot 12 miljard kuub per jaar, presenteerde de Hardenbergse ondernemer zijn apparaat. 

Station Zwolle - Reizigers die met regelmaat station Zwolle aandoen, krijgen het de komende tijd flink voor de kiezen. Het station gaat eind februari voor negen dagen deels op slot, en in de zomer zelfs zestien dagen.,,Dit wordt een topprestatie voor de reiziger,’’ zegt Freek Bos, beleidsmedewerker van reizigersorganisatie Rover.

500 Iphones - Bij een inzamelingsbedrijf voor gebruikte telefoons en inktpatronen in Deventer verdwenen 500 telefoons. Drie medewerkers ontvreemden de spullen maandenlang uit het magazijn. Ze liepen tegen de lamp en moeten nu van de Zwolse politierechter op de blaren zitten. Jaarlijks wordt voor zeker 200 miljoen euro van de baas gestolen. ,,Diefstal door werknemers is een onderschat probleem."

Rijke mensen - In Oost-Nederland hebben de inwoners van de gemeenten Staphorst en Dalfsen gemiddeld het meeste geld. Dat blijkt uit een overzicht van CBS en Localfocus van vandaag. Het doorsnee vermogen van Nederlandse huishoudens steeg in 2016 met bijna 10 procent tot 22.100 euro. 

Sinkhole - Op de Zandweerd in Deventer zijn twee huizen ontruimd doordat er in de straat voor de huizen een zogenoemde sinkhole, een zinkgat, is ontstaan. De rioleringsbuis door de Jan Steenstraat is lek en daardoor spoelt het zand onder de straat weg. De erkers van de huizen staan op knappen.