Volledig scherm
Duizenden vissen lieten het leven door het afvalwater dat de rivier instroomde. © Patrick van Gemert/Zutphens Pers

Gemist? Zuivelfabrieken vergiftigen Berkel en de Ziekenhuis Top 100

Jouw regionieuwsBen je er niet aan toegekomen om al het regionale nieuws vandaag te volgen? Geen zorgen! Dit is het belangrijkste nieuws van vrijdag 9 november.

Afvalwater stroomt weg - Het waterschap Rijn en IJssel heeft de grootste moeite om een afvalwaterstroom uit twee zuivelfabrieken in Lochem en Borculo in te dammen.

Ziekenhuis Top 100 - Voor de vijftiende keer heeft deze krant de Nederlandse ziekenhuizen beoordeeld. Zoek je eigen ziekenhuis op de kaart op en kijk op welke specialiteiten gescoord wordt.

Moeilijke klus curator - Begin volgende week moet het duidelijk worden. Met wie gaat curator Alice van der Schee in zee om de zinkende IJsselmeerziekenhuizen met vestigingen in Lelystad, Emmeloord, Dronten en Urk vlot te trekken?

Aanhouding - Een 37-jarige inwoner van Vlaardingen is deze week aangehouden voor een gewelddadige overval in 2016 op een echtpaar in Harderwijk. De politie sluit meer aanhoudingen in deze zaak niet uit.

Kasteel Vorden - Een 81-jarige man zegt te zijn aangevallen door een bewoner van Kasteel Vorden, toen hij bij het kasteel met zijn kleindochter wandelde zonder toegangskaartje. 

Premium-verhaal van de dag

Retourzendingen - Verslaggever Inge Blankvoort van deze krant was stomverbaasd toen ze vier paspoorten en zorgpassen vond in de tas die ze via bol.com had besteld. Iets aantreffen van een ander in spullen die je via internet bestelt: het gebeurt vaker.Met tot nu toe als meest ranzige voorbeeld het vinden van een (gedragen) string in een spijkerbroek.