Volledig scherm
De uitvaart van Fernando Ricksen. In het midden bovenin (met grijze krullen) Vincent de Vries uit Zwolle. © BSR Agency

Gemist? Zwollenaar draagt kist van zijn vriend Fernando Ricksen, Brussel geeft Lelystad Airport groen licht

Jouw regionieuwsBen je er niet aan toegekomen om al het regionale nieuws vandaag te volgen? Dit is het belangrijkste nieuws van woensdag 25 september.

Fernando’s vaarwel - Fernando Ricksen is vandaag gecremeerd in het Schotse Glasgow. Vincent de Vries uit Zwolle was één van de mensen die de kist droegen. De Vries was niet alleen biograaf van de oud-voetballer, maar ook een goede vriend. Hij merkt dat de dood van Fernando veel los maakt. ,,Het begint op een staatsbegrafenis te lijken.’’

Dikke winst met zorg - Zestien Gelderse zorgorganisaties boekten twee jaar op rij winstpercentages met dubbele cijfers. In de zorgvormen waarin zij actief zijn, zijn marges rond de drie procent gebruikelijk. GGZ Scharwächter uit Bemmel spant de kroon met bijna 48 procent winstmarge over 2018.

Lelystad Airport dichterbij - De Europese Commissie in Brussel is definitief akkoord met de verkeersverdelingsregel (VVR) van minister Cora van Nieuwenhuizen. Dat meldt de Commissie in een statement op de eigen website. Hiermee is een belangrijke hobbel genomen richting opening van het vakantievliegveld.

Wijkverbod na kogelregen - De man die zondagochtend werd beschoten in Zwolle, mag zes weken niet meer in de buurt van zijn woning of in de wijk Stadshagen komen. Dat hebben burgemeester Peter Snijders, de politie en het Openbaar Ministerie besloten. Eerder werd al de woning van het doelwit van de mislukte liquidatie tijdelijk gesloten.

Veluwe verplaatsen? - De Veluwe per vrachtauto naar Zweden en een stuk natuur nabij Toulouse op de plek van de Veluwe. De Eindhovense klimaatactiviste Lisa van der Geer (16) kreeg voor haar revolutionaire idee vandaag een prijs in Amsterdam. 

Premium-verhaal van de dag

Liquidatiepoging - De Zwolse wijk Stadshagen schrok afgelopen zondag op na een roekeloze kogelregen. Het beoogde doelwit van een mislukte liquidatiepoging, een 25-jarige Zwollenaar, werd door een schutter met een automatisch wapen onder vuur genomen. Wie plegen dit soort onbesuisde aanslagen?

Volledig scherm
© Stefan Verkerk
 1. Schaatsers snakken naar een toertocht, in 'de Kop' zijn er klaar voor, maar nu nog een vorstperiode
  PREMIUM
  video & foto's

  Schaatsers snakken naar een toertocht, in 'de Kop' zijn er klaar voor, maar nu nog een vorstperio­de

  Wat snakt Nederland, met de Kop van Overijssel voorop, naar een strenge winter. Een week matige tot strenge vorst, en er kan volop worden geschaatst op de grachten en meren. Maar de fraaie beelden van een langgerekt lint schaatsers tussen de weilanden en het wuivende riet zijn zo langzamerhand nostalgie. Schaatstoertochten worden niet meer verreden. De laatste keer is zeven jaar geleden. Er ontstaat gelijk chaos op de weg en het ijs. Maar wat als Koning Winter zich nu meldt? ,,We zijn er klaar voor’’, klinkt het uit verschillende monden.
 2. Zonder krasjes gaat grootste zeiljacht ter wereld door de smalle brug bij Vollenhove, op weg naar de wereldzeeën
  PREMIUM
  video & update

  Zonder krasjes gaat grootste zeiljacht ter wereld door de smalle brug bij Vollenhove, op weg naar de wereld­zeeën

  Het was letterlijk passen en meten. Maar er gaan dan ook niet dagelijks reusachtige pontons met daarop een 81 meter lang zeiljacht door de Vollenhoverbrug. Nadat de duisternis over Vollenhove was gevallen, begon daar na een lange dag wachten op gunstige weersomstandigheden de reis van de bij jachtwerf Royal Huisman gebouwde Sea Eagle II, die uiteindelijk moet eindigen in het Caribische gebied.