Geneeskundestudenten spreken in Rotterdam met mensen die zich nog niet hebben laten vaccineren. Wie is overtuigd is na het gesprek kan meteen in de nabijgelegen moskee een prik krijgen.
Volledig scherm
PREMIUM
Geneeskundestudenten spreken in Rotterdam met mensen die zich nog niet hebben laten vaccineren. Wie is overtuigd is na het gesprek kan meteen in de nabijgelegen moskee een prik krijgen. © Arie Kievit

GGD gaat op tournee, maar laat de prikbus nog even thuis: ‘Kan ook omgekeerd effect hebben’

Nu de massa-inenting over het hoogtepunt is, verleggen de GGD’s in deze regio de aandacht naar de wijken en bevolkingsgroepen waar de animo voor een coronavaccinatie achterblijft. Maar hoe krijg je de mensen die het niet willen, durven of snappen over de streep? In elk geval niet door lukraak een vaccinatiebus te laten rondrijden, zoals in grote steden al gebeurt.

0 reacties

  1. Corona verstoort voorbereiding op allerbelangrijkste muziekwedstrijd
    PREMIUM

    Corona verstoort voorberei­ding op allerbe­lang­rijk­ste muziekwed­strijd

    Twee jaar corona heeft een zware wissel getrokken op muziekverenigingen. De organisatie van het deze week in Kerkrade begonnen prestigieuze Wereld Muziek Concours merkt het maar al te goed. Er zijn minder deelnemers aan de wedstrijden voor fanfares, harmonie, showbands en slagwerkensembles. Al heeft de organisatie niet te klagen over de inbreng uit Overijssel en Gelderland en Flevoland met twaalf verenigingen.