Iedereen die vaccinaties mag zetten, moet medisch geschoold zijn, legt GGD Noord- en Oost-Gelderland-woordvoerder Jessica van den Bergh uit. ,,En bij ons krijgen ze dan ook nog een interne training.”
Volledig scherm
PREMIUM
Iedereen die vaccinaties mag zetten, moet medisch geschoold zijn, legt GGD Noord- en Oost-Gelderland-woordvoerder Jessica van den Bergh uit. ,,En bij ons krijgen ze dan ook nog een interne training.” © Archief Rob Voss

GGD nog niet klaar voor nieuwe vaccinatieronde: ‘Honderden medewerkers nodig’

De GGD’s in Oost-Nederland hebben nog honderden medewerkers nodig voor de nieuwe vaccinatierondes  als bescherming tegen het coronavirus. Vorige week liet de GGD weten dat vanaf half september iedereen vanaf 12 jaar een oproep krijgt voor een herhaalprik tegen corona. Klaar zijn ze daar nu nog niet voor. De grootste kink in de kabel: veel medewerkers van de vorige lichting hebben inmiddels ander werk.

20 reacties

 • M van de Giessen

  1 week geleden
  Als men zaken nuchter bekijken wil, is op te maken dat er heel veel rond ingrepen tegen corona niet pluis is (verdien model) Normaliter worden medicijnen pas na 10 jaar extensief testen op de markt toegelaten ivm mogelijke bijwerkingen. Mutatie v Covid rendert je vaccinatie in no-time alweer nihil. Geschiedenis leert dat men vaker de mist in ging. Argwaan/enige behoudendheid is daarom terecht en je goed recht. Niet nadenken en klakkeloos ‘slikken’, naar angstcultuur, heeft zo de nodige sporen.
 • Ronald Wintjens

  2 weken geleden
  Ben benieuwd wanneer het eindigt met vaccineren. Ik ga sowieso niet, ik vertrouw op mijn lichaam.
 • M.H. van den Brink

  2 weken geleden
  Daniel de Boer, ik probeer aan te geven dat het personeelstekort het gevolg is van een politieke keuze zogenaamd om niet onnodig belastinggeld uit te geven. Aan de andere kant besluit dezelfde overheid, om een VVD-speeltje in stand te houden, € 4.000.000 per jaar over de balk te gooien. Als je de mensen bij de GGD niet had ontslagen, en voor € 4.000.000. kun je heel wat mensen in dienst houden, waren er nu veel minder tekorten.
 • Stefan Ramon

  2 weken geleden
  Toch bijzonder de anti-vaxxers iedere plek aangrijpen om hun verhaal te verkondigen. Dat er veel mensen ziek zijn geweest, long COVID hebben, dat er na de vaccinatierondes steeds minder besmettingen waren deert ze niet, want zij ze er toch tegen. Dat er zwaar overtuigde-anti vaxxers zijn overleden aan corona, ach dat vergeten we. Dat je er niet mee eens bent mag maar houdt je onzin ‘ het is maar een griepje’ voor je. Iedereen maakt een eigen keuze , jullie dringen jullie mening op. Jammer
 • Jeroen Oosterlaar

  2 weken geleden
  Daniel de Boer, Je was 26, viel niet in een risicogroep, was gevaccineerd en bent toch doodziek geweest en hebt ruim 6 maanden nauwelijks energie gehad..... eeeehhhhhh tsssjaaahhhhh
 1. Heino mag blijven dromen van de hoofdklasse, Deventer-derby prooi voor DAVO en geen promotie voor Robur
  Liveblog

  Heino mag blijven dromen van de hoofdklas­se, Deventer-der­by prooi voor DAVO en geen promotie voor Robur

  Een recordaantal punten, tweemaal winst tegen rivaal Rohda Raalte, een periodetitel en nu mag Heino ook nog blijven dromen van de hoofdklasse. De eerste horde op weg naar promotie werd zondagmiddag succesvol genomen. Robur et Velocitas beleefde daarentegen een middag om snel te vergeten, evenals Emst. Dat geldt niet voor DAVO, dat te sterk was voor Go Ahead Deventer. Ook Activia gaat een ronde verder in de nacompetitie.