Volledig scherm
Beeld van Gökmen Tanis, gemaakt door een surveillancecamera. © AP

Gökmen Tanis op 1 juli voor de rechter voor aanslag 24 Oktoberplein

Gökmen Tanis moet op 1 juli voor het eerst voor de rechtbank verschijnen als verdachte van de schietpartij in een Utrechtse tram, op maandag 18 maart. Het Openbaar Ministerie verdenkt hem van meervoudige moord of doodslag met een terroristisch oogmerk.

De zitting vindt plaats op de rechtbank in Utrecht en is de eerste openbare gelegenheid in de zaak tegen Tanis (37). De zaak wordt nog niet inhoudelijk behandeld, maar is een zogeheten pro-formazitting. Daarbij wordt het onderzoek besproken en hoe de zaak verder behandeld zal worden. De rechter-commissaris heeft al eerder besloten dat Tanis tot die zitting in voorarrest blijft.

Zittingen van de rechtbank zijn openbaar te bezoeken. Voor publiek wordt ook een videozaal opengesteld.

  1. Gezelligheid en een goed salaris, dan komen vakantiewerkers wel, weten ze bij Van Dijk Kampen
    PREMIUM

    Gezellig­heid en een goed salaris, dan komen vakantie­wer­kers wel, weten ze bij Van Dijk Kampen

    Hoe krijg je 2000 jongeren zo ver dat ze in hun zomervakantie voor je willen werken? Bij Van Dijk Educatie in Kampen hebben ze het antwoord gevonden: zorgen dat ze het gezellig hebben en leuk kunnen verdienen. Zo krijgt het bedrijf in de zes weken durende zomerpiek alle plekken gevuld, terwijl volgens analyses van onder meer uitzendorganisatie Randstad Groep de krapte op de arbeidsmarkt ‘een historisch hoogtepunt’ heeft bereikt.