Warner Pap is lid van het Gehandicaptenberaad Elburg. In deze gemeente kost de parkeerkaart, inclusief medische keuring, 183 euro. Dat is een van de hoogste tarieven in deze regio. In buurgemeente Nunspeet is de kaart gratis.
Volledig scherm
PREMIUM
Warner Pap is lid van het Gehandicaptenberaad Elburg. In deze gemeente kost de parkeerkaart, inclusief medische keuring, 183 euro. Dat is een van de hoogste tarieven in deze regio. In buurgemeente Nunspeet is de kaart gratis. © Henri van der Beek

Gratis óf 240 euro: grote verschillen in prijs van parkeerkaart voor gehandicapten: ‘Belachelijk’

BEKIJK JOUW GEMEENTEEr moet één vaste prijs komen voor de gehandicaptenparkeerkaart (gpk). Daarvoor pleiten belangenbehartigers van mensen met een beperking en Tweede Kamerleden. Op dit moment mogen gemeenten zelf het tarief bepalen en dat leidt tot torenhoge bedragen en grote verschillen in deze regio. Ook tussen buurgemeenten.

6 reacties

 • Martin Slingenberg

  2 jaar geleden
  En dan worden ook veel mensen onterecht gekeurd bij de verlenging van de gehandicaptenparkeerkaart, zie https://www.mobiele-recreatie.nl/keuring-en-gehandicaptenparkeerkaart/
 • Hans van Isselmuden

  2 jaar geleden
  De gpk in Ermelo is niet gratis maar wordt betaald uit de algemene middelen. Democratisch is dit besloten aangezien voor het parkeren in Ermelo geen geld gevraagd wordt.
 • L. de Kock

  2 jaar geleden
  De prijzen zijn verschillend. Dat zijn toch alle heffingen, boetes, “gewone” parkeervergunningen en meer, per gemeente? De prijs, in het overzicht van Deventer, is niet correct. Het bedrag is voor 3 jaar. Wat meer storend is, is dat de regels, per gemeente, verschillen. Iedere gemeente heeft vier criteria wat wel en niet mag. Dagje weg, is eerst de gemeentesite checken en je inlezen in het parkeerbeleid. In alle EU landen is er één beleid, behalve in NL.
 • Nico

  2 jaar geleden
  Medische keuring oke er wordt ook te veel misbruik van gemaakt Echter mijn eerste oranje IPK heb ik destijds voor het leven gekregen volgens mij staat er in een wetboek dat nieuwe wetgeving geen nadelige gevolgen mag hebben op oude zaken /gevallen, de gemeente zwolle heeft mij onder bezwaar destijds 1 malig gekeurd bij invoering van de blauwe kaart op hun kosten, ben benieuwd hoe mijn nieuwe gemeente er mee omgaat
 • WG Jansen

  2 jaar geleden
  Mensen met een aantoonbare handicap moeten deze kaart (na keuring die niet goedkoop is) gratis kunnen krijgen van de gemeente. Belachelijk dat de ambtenarij hier geld uit slaat voor een puur administratieve handeling. Gehandicapten hebben geen keuze in hun beperking.