Het stationsgebied in Zwolle. Als het aan Overijssel ligt, komt er een betere verbinding met Duitsland. Dat zou de economie van heel Nederland goed doen.
Volledig scherm
PREMIUM
Het stationsgebied in Zwolle. Als het aan Overijssel ligt, komt er een betere verbinding met Duitsland. Dat zou de economie van heel Nederland goed doen. © Pedro Sluiter

Groeifonds laat Oost-Nederland links liggen: ‘Bizar’

Het Nationaal Groeifonds slaat Oost-Nederland zo goed als over. Van de 3,5 miljard euro die er in de eerste tranche uitgaat, landt 3 miljard in de provincies in de Randstad. Projecten in Overijssel en Gelderland moeten het doen met samen 95 miljoen. Flevoland, Drenthe en Friesland krijgen zelfs helemaal niets. ,,Bizar’’, vindt Overijssels gedeputeerde Eddy van Hijum.

  1. De unieke band van Marc Houtzager met zijn paarden: ‘Hoeveel geld ik ervoor krijg is niet het belangrijkst’
    PREMIUM
    Video & audio

    De unieke band van Marc Houtzager met zijn paarden: ‘Hoeveel geld ik ervoor krijg is niet het belang­rijkst’

    Hij loopt over het terrein van zijn stallencomplex, niet als de grote heerser, maar als grote genieter. Een beetje als een pater familias. Paardrijdbroek, lange laarzen en een blauw T-shirt. En eigenlijk continu met een telefoon in zijn hand, want als er iets te handelen valt moet je er snel bij zijn. Marc Houtzager (50) gaat als springruiter naar de Olympische Spelen. Zijn derde alweer.