Laagvliegend toestel in de richting van Schiphol.
Volledig scherm
PREMIUM
Laagvliegend toestel in de richting van Schiphol. © Hollandse Hoogte / Olivier Middendorp Fotografie

Grote ergernis over vliegtuigherrie: thuiswerken met een overvliegende F-35

De afkeer van het vliegverkeer is na de lockdown toegenomen. Vergeleken met de periode vóór de pandemie klagen omwonenden van verschillende luchthavens relatief veel vaker over hinder.

7 reacties

 • B Zieleman

  1 jaar geleden
  Ik denk dat er vóór de Corona ook al hevig overlast werd ondervonden, maar er nu meer aansluiting is bij andere mensen die overlast ervaren. De vele actiegroepen blijven groeien en niet voor niets. Corona wordt voor veel onderwerpen als argument gebruikt. Vliegtuigen vliegen steeds vaker steeds lager, je hoort ze bijna niet op 10km en hoger, maar op 3km hoogte zeker wel, laat staan de overlast van stank en geluid bij omwonenden van vliegvelden,inclusief de grote vervuiling van het vliegverkeer.
 • Ronald van der Valk

  1 jaar geleden
  In het hele artikel is welgeteld één zin waarin -in een opsommming- de F-35 genoemd wordt. Maar de schrijfster vindt dat zo kolossaal belangrijk dat het ook nog even tendentieus in de titel genoemd moet worden. En het is niet de eerste keer dat de DPG bladen zo schrijven over dit soort onderwerpen. Ga zo door DPG. Uw berichtgeving wordt steeds betrouwbaarder. Uw klanten blijven echt wel zitten, want er is geen andere keus.
 • Anoniem

  1 jaar geleden
  In dit land is gewoon te weinig ruimte we irriteren ons overal aan denk dat als je ergens langer woont meegroeit kom je er net wonen of een moment opname denk je gelijk dat de hele wereld tegen jou is Peter wilbrink
 • HAM Boelens

  1 jaar geleden
  Ooit hebben ze het over Schiphol op zee gehad. Waarom is daar nog steeds niets mee gedaan? Daar hoeft niemand last van te hebben. Het kan nog groter worden dan groot. Dit zelfde kan gebeuren boven Texel voor defensie. !?!?! Op huidige vliegvelden kunnen honderden huizen worden gebouwd!! 3 irritante kwesties opgelost. Het zal even duren maar dan heb je ook wat. Huizen probleem en geluidshinder opgelost. Als ik dat kan bedenken waarom de regering dan niet. Ik hoorde dat ze geld zat hebben.
 • Yvonne Veld

  1 jaar geleden
  Henk: (Wederom) een heel kort door de bocht reactie van jou. Je kunt ergens heel lang wonen, voordat er op die plaats gevlogen of geoefend wordt. Ik was vorige week op een camping, kwam er ook zo'n laagvlieger met donderend geweld over. Blijkbaar weer oefentijd voor de luchtmacht. Is echt niet grappig voor je gehoor. Recent ging er ook zo'n laagvlieger over de dierentuin in Emmen met veel stress tot gevolg. Denk dat die daar toch al een hele tijd zitten. Defensie heeft vaker schijt aan burgers.