Volledig scherm
PREMIUM
Peter Portengen als coach van Dalfsen, waarmee hij zes nationale titels won.

Handbalsters Oranje titel-favoriet op WK, denkt Peter Portengen, oud-coach van Dalfsen

Peter Portengen, de met zes nationale titels zo succesvolle oud-coach van de  handbalvrouwen uit Dalfsen, is er heilig van overtuigd dat de Nederlandse handbalsters vanmiddag historie gaan schrijven door in Japan de wereldtitel te pakken.

Hij kijkt vanmiddag met meer dan gemiddelde belangstelling naar de finale van het wereldkampioenschap handbal tussen Nederland en Spanje. Portengen zat bij de vorige WK-finale, in 2015, als assistent-coach op de bank en zag toen Oranje met 31-23 kansloos verliezen van Noorwegen. Na de indrukwekkende zege in de halve finale op Rusland gloort nu opnieuw de wereldtitel.

  1. Konijnenparadijs bij Willemsoord stort in door storm: ‘Het was janken, janken en nog eens janken’
    PREMIUM
    video

    Konijnenpa­ra­dijs bij Willems­oord stort in door storm: ‘Het was janken, janken en nog eens janken’

    Met het instorten van de schuur stort ook de wereld van Anniek Overwijk in. De eigenaresse van Stichting Opvang Konijnenparadijs, net buiten Willemsoord op de grens van Friesland en Overijssel, vreest het ergste voor de bijna zeventig konijnen in de schuur. ,,Het was janken, janken en nog eens janken’’, zegt ze, als de brandweer bezig is loshangende dakdelen te verwijderen. Enkele uren later kan Anniek opgelucht ademhalen.