De Kamper Kogge vaart herinnert aan het Hanzetijdperk. In 2016 werden de internationale Hanzedagen in Kampen gehouden. Dit jaar is Rostock aan de beurt,  waarbij naast de nostalgie vooral de economische kansen centraal staan.
Volledig scherm
De Kamper Kogge vaart herinnert aan het Hanzetijdperk. In 2016 werden de internationale Hanzedagen in Kampen gehouden. Dit jaar is Rostock aan de beurt, waarbij naast de nostalgie vooral de economische kansen centraal staan. © foto freddy schinkel

Hanze inspiratiebron voor modern zaken doen

Ondernemers uit Oost-Nederland gaan bekijken wat hun economische kansen zijn in de Noord-Duitse regio Rostock. Onder de ‘vlag’ van de Hanze brengen ze in juni een tweedaags bezoek aan de regio.

  1. Op zoek naar meer werkgeluk? ‘De tijd was nog nooit zo rijp’, zegt werkgelukdeskundige Marlies Jellema uit Zwolle
    PREMIUM

    Op zoek naar meer werkgeluk? ‘De tijd was nog nooit zo rijp’, zegt werkgeluk­des­kun­di­ge Marlies Jellema uit Zwolle

    Zo werkgelukkig zijn we met zijn allen nog lang niet. Een kwart zou het liefst ‘iets anders’ gaan doen. Een op de zes heeft burn-outklachten. Personeelskrapte helpt niet mee om het roer om te gooien. Nou ja, je kunt ook zeggen dat de tijd nog nooit zo rijp was, zegt de Zwolse werkgelukdeskundige Marlies Jellema. ,,Zet werkgeluk op 1. Begin daar mee.”