De Kamper Kogge vaart herinnert aan het Hanzetijdperk. In 2016 werden de internationale Hanzedagen in Kampen gehouden. Dit jaar is Rostock aan de beurt,  waarbij naast de nostalgie vooral de economische kansen centraal staan.
Volledig scherm
De Kamper Kogge vaart herinnert aan het Hanzetijdperk. In 2016 werden de internationale Hanzedagen in Kampen gehouden. Dit jaar is Rostock aan de beurt, waarbij naast de nostalgie vooral de economische kansen centraal staan. © foto freddy schinkel

Hanze inspiratiebron voor modern zaken doen

Ondernemers uit Oost-Nederland gaan bekijken wat hun economische kansen zijn in de Noord-Duitse regio Rostock. Onder de ‘vlag’ van de Hanze brengen ze in juni een tweedaags bezoek aan de regio.

  1. Bij deze boer uit Zeewolde brak vorige week vogelgriep uit: ‘Ik vermoedde al dat het foute boel was’
    PREMIUM
    1

    Bij deze boer uit Zeewolde brak vorige week vogelgriep uit: ‘Ik vermoedde al dat het foute boel was’

    Dinsdagochtend 26 oktober, vijf uur ’s ochtends. De telefoon van pluimveehouder Sijds Dijkstra (64) uit Zeewolde gaat. Slecht nieuws: de oorzaak van de dode kippen in de stal is het vogelgriepvirus. Nog diezelfde dag begint het ruimen van zijn 36.000 biologische legkippen en wordt in de omgeving een ophokplicht en vervoersverbod ingesteld. ,,Het heeft flinke impact.”