Volledig scherm
De Urkerdag ging met aangepast programma door. © Peter Dekkers

Harde wind zit evenementen in Oost-Nederland dwars

De harde wind dwarsboomt verschillende evenementen in deze regio vandaag. Op Urk en in Harderwijk zijn de programma's van de Urkerdag en de Aaltjesdagen aangepast, de Pinkstermarkt in Ermelo en de Pinksterbrocante in Apeldoorn zijn afgelast. 

Vanwege de stormachtige wind verplaatst de Urkerdag vandaag de sloepenrace van het IJsselmeer naar de Urkervaart en volgen mogelijk ook andere aanpassingen aan het programma. In Harderwijk gaat bij de Aaltjesdagen het kanovaren niet door.

Bij het foodfestival Lepeltje Lepeltje in Zwolle zag de organisatie zich genoodzaakt twee onderdelen van het zaterdagprogramma te schrappen.

 De Pinkstermarkt in Ermelo is zelfs helemaal afgeblazen omdat de VVV de veiligheid van bezoekers niet kan garanderen. De Pinksterbrocante bij Paleis het Loo in Apeldoorn is vandaag vanwege de harde wind ook afgelast. De brocante gaat zondag en maandag wel door.

Bij Ribs&Blues, het jaarlijkse muziekfestival in Raalte, zijn vooralsnog geen wijzigingen van het programma aangekondigd. Bij de eerste editie van Typisch Vollenhove ging alles volgens het reguliere programma door. Ook bij Keuken Karavaan Apeldoorn werden geen wijzigingen in het programma doorgevoerd.

Opwekking in Biddinghuizen, met tienduizenden gasten, hoefde het programma zaterdag niet aan te passen vanwege het weer. ,,Ja, het waait hard, maar het zorgt niet voor overlast’', zegt woordvoerster Maartje Dekens. Dat was vrijdagavond wel anders. De Pinksterconferentie begon later door de harde wind en ‘grote elementen’, zoals een kruis, werden tijdelijk neergehaald. Ook werd de loopbrug over de Spijkweg gesloten en waren huisartsen paraat op alle velden. 

Oproep: Zijn er nog meer evenementen in Oost-Nederland afgelast? Laat het ons weten via: online@destentor.nl

  1. Gezelligheid en een goed salaris, dan komen vakantiewerkers wel, weten ze bij Van Dijk Kampen
    PREMIUM

    Gezellig­heid en een goed salaris, dan komen vakantie­wer­kers wel, weten ze bij Van Dijk Kampen

    Hoe krijg je 2000 jongeren zo ver dat ze in hun zomervakantie voor je willen werken? Bij Van Dijk Educatie in Kampen hebben ze het antwoord gevonden: zorgen dat ze het gezellig hebben en leuk kunnen verdienen. Zo krijgt het bedrijf in de zes weken durende zomerpiek alle plekken gevuld, terwijl volgens analyses van onder meer uitzendorganisatie Randstad Groep de krapte op de arbeidsmarkt ‘een historisch hoogtepunt’ heeft bereikt.