Hoe word je 100 jaar? We gingen op zoek naar het antwoord.
Volledig scherm
PREMIUM
Hoe word je 100 jaar? We gingen op zoek naar het antwoord. © Katja van Noort

Het geheim van de 100-jarige: e-bike weg, een banaan voor elk feestje en vooral geen knorrepot zijn

Nederland telt steeds meer honderdplussers. Het aantal ouderen dat op hun verjaardag minstens honderd kaarsjes mocht uitblazen steeg in de afgelopen vijf jaar met meer dan twintig procent.  Maar hoe doe je dat eigenlijk, 100 worden en dan liefst ook nog in goede gezondheid? 

2 reacties

 • jos zoet

  1 maand geleden
  Als je 100+ bent hoef je tenminste niet meer met de trein naar je werk...😉
 • Elze Boshart

  1 maand geleden
  Goede tip om verleidingen te vermijden, zoals dat ene straatje met eettentjes. Die vlieger gaat alleen niet meer op als je voor je werk met de trein reist. Stations zijn zo jngericht dat je een bombardement aan koop-mij-eet-mij-prikkels over je heen krijgt. Daar kan geen banaantje tegenop.
 1. Met wat meer draaiuren en personeel heeft De Galantijn in Zutphen zeker potentie
  PREMIUM

  Met wat meer draaiuren en personeel heeft De Galantijn in Zutphen zeker potentie

  Een jaar geleden, vlak voor de coronaperiode, namen Niels Buiting en Michiel de Rooy Restaurant De Galantijn, een begrip in Zutphen, over. De Frans-georiënteerde keuken wordt voortgezet en er wordt zoveel mogelijk gebruik gemaakt van de seizoenen en streekproducten. Naast een drie tot zeven gangen verrassingsmenu staan er enkele klassieke gerechten op de kaart. Maar als we zo naar onze buren kijken, laat iedereen zich graag verrassen.