Het ‘gevecht om de ruimte’ in Flevoland dendert door: van megagroot datacentrum tot duizenden woningen

VIDEOWoningen, boeren, datacenters, Lelystad Airport: voor alle problemen lijkt iedereen naar Flevoland te kijken als dé oplossing. Maar is de nieuwste provincie wel het beloofde land? ,,Alleen aanleg van de Markerwaard kan de problemen echt oplossen.”

4 reacties

 • Winny lieverst

  1 jaar geleden
  Wordt er wel rekening gehouden dat het IJsselmeer een zoetwater bekken is en belangrijk voor onze drinkwatervoorziening? Al het vervuilde water van een datacenter kun je daar niet in lozen.
 • B Zieleman

  1 jaar geleden
  Neeeeeeee, niet doen! Geen datacenter daar. Ga dat nou ook niet doordrammen, net als dat loze vliegveld Lelystad! Ik zie liever 20 boeren extra komen, dan de polder vernacheld zien worden, wat al gedeeltelijk is gebeurd met al die windpalen overal.
 • J de Joode

  1 jaar geleden
  Markerwaard droog maken is goed idee. ZW punt ( ca 15%) tbv A’dam, NO rand incl Markerwadden voor bossen( ca 35%), rest ( ca 50%) voor agrarische bedrijven die elders weg moeten.
 • Mathot

  1 jaar geleden
  Eenmaal bebouwd is landbouwgrond niets meer waard voor gewassen. In Spanje ligt veel dorre grond braak. Genoeg zon, wind en ruimte, wat let Microsoft?
 1. Dit voorspellen experts voor de economie in Oost-Nederland: ‘Geen grote crisis, wel faillissementen’
  PREMIUM
  5

  Dit voorspel­len experts voor de economie in Oost-Nederland: ‘Geen grote crisis, wel faillisse­men­ten’

  Experts voorspellen voor de economie in Oost-Nederland helemaal geen slecht jaar. We doen het in 2023 zelfs iets beter dan gemiddeld in de rest van het land. Nee, er komt geen grote economische crisis. En ja, er komen meer faillissementen. Maar dat is helemaal niet zo erg. Voor al die andere crises wordt 2023 ‘het jaar van het begin van een oplossing’, verwacht directeur Karel Heijink van werkgeversorganisatie VNO-NCW Midden.