Het ‘gevecht om de ruimte’ in Flevoland dendert door: van megagroot datacentrum tot duizenden woningen

VIDEOWoningen, boeren, datacenters, Lelystad Airport: voor alle problemen lijkt iedereen naar Flevoland te kijken als dé oplossing. Maar is de nieuwste provincie wel het beloofde land? ,,Alleen aanleg van de Markerwaard kan de problemen echt oplossen.”

5 reacties

 • Winny lieverst

  2 maanden geleden
  Wordt er wel rekening gehouden dat het IJsselmeer een zoetwater bekken is en belangrijk voor onze drinkwatervoorziening? Al het vervuilde water van een datacenter kun je daar niet in lozen.
 • B Zieleman

  2 maanden geleden
  Neeeeeeee, niet doen! Geen datacenter daar. Ga dat nou ook niet doordrammen, net als dat loze vliegveld Lelystad! Ik zie liever 20 boeren extra komen, dan de polder vernacheld zien worden, wat al gedeeltelijk is gebeurd met al die windpalen overal.
 • J de Joode

  2 maanden geleden
  Markerwaard droog maken is goed idee. ZW punt ( ca 15%) tbv A’dam, NO rand incl Markerwadden voor bossen( ca 35%), rest ( ca 50%) voor agrarische bedrijven die elders weg moeten.
 • Mathot

  2 maanden geleden
  Eenmaal bebouwd is landbouwgrond niets meer waard voor gewassen. In Spanje ligt veel dorre grond braak. Genoeg zon, wind en ruimte, wat let Microsoft?
 • E Goedhart

  2 maanden geleden
  Die datacenters bouwen ze maar in de VS. In het volle Nederland passen ze niet, ze slurpen energie en drinkwater (koeling, vanwege ketelsteen voegen ze er chemicaliën aan toe waardoor het als drinkwater niet meer geschikt is) Hoeven we alleen windturbines voor eigen gebruik te hebben. Weet u hoeveel zonnepanelen de datacenters van Microsoft en Google in Middenmeer op hun inmense daken hebben? Precies nul.
 1. KAART | Driekwart Oost-Nederland kleurt donkerrood, wel minder patiënten in ziekenhuis
  CHECK JOUW GEMEENTE

  KAART | Driekwart Oost-Nederland kleurt donkerrood, wel minder patiënten in ziekenhuis

  Het aantal nieuwe coronabesmettingen dat in de afgelopen 24 uur gemeld is, ligt flink hoger dan gisteren. In het afgelopen etmaal zijn er in Oost-Nederland 2429 personen positief bevonden op het coronavirus. Het forse aantal nieuwe besmettingen is ook duidelijk zichtbaar op de coronakaart. Bijna driekwart van Oost-Nederland komt vandaag uit boven de 100 positieve coronatests per 100.000 inwoners.