De door corona sobere Dodenherdenking van vorig jaar in Zwolle. Ook dit jaar zijn de herdenkingen door corona anders dan anders. Je kunt wel virtueel een bloemetje leggen bij een oorlogsmonument.
Volledig scherm
De door corona sobere Dodenherdenking van vorig jaar in Zwolle. Ook dit jaar zijn de herdenkingen door corona anders dan anders. Je kunt wel virtueel een bloemetje leggen bij een oorlogsmonument. © Frans Paalman

Hier in Oost-Nederland kun je virtueel een bloemetje leggen tijdens Dodenherdenking

KaartDoor de coronacrisis is het dit jaar niet mogelijk om tijdens de Dodenherdenking een oorlogsmonument te bezoeken. Maar daar is een oplossing voor bedacht. Virtueel kun je namelijk een bloemetje leggen bij een van de vele monumenten, ook in Oost-Nederland. Waar kan dat en hoe werkt dat precies? 

 1. De dochter van Laura is 15 jaar en nu al toptennisster: ‘Ze moet gewoon haar diploma's halen’
  PREMIUM
  Topsportmoeder

  De dochter van Laura is 15 jaar en nu al toptennis­ster: ‘Ze moet gewoon haar diploma's halen’

  Rose Marie Nijkamp (15) voert meer dan vijf jaar de nationale ranglijst van haar leeftijdscategorie aan. Ook in het dubbelspel boekt de Apeldoornse tennisster succes op succes. Een garantie voor een profcarrière is het niet, beseft moeder Laura. ,,Topsport is een puzzel waarbij ieder stukje moet passen. Het belangrijkste is dat Rose Marie doet wat ze leuk vindt.”
 2. Lokale speciaalbieren booming in Oost-Nederland: ‘Je moet er even aan wennen, maar dan...’
  PREMIUM

  Lokale speciaal­bie­ren booming in Oost-Nederland: ‘Je moet er even aan wennen, maar dan...’

  Het aantal bierbrouwerijen in Nederland blijft maar groeien. Explosief zelf. In de afgelopen vijf jaar kwamen er zo’n 500 bij. De teller staat nu op bijna duizend. En waar het bourgondische Zuiden en de hipsters van Amsterdam allang bekend waren met lokale brouwerijen op allerlei plekken, doen ook Gelderland (103 brouwerijen) en Overijssel (73) meer dan aardig mee. Apeldoorn is met 9 brouwerijen zelfs een regionale topper. Wat is er aan de hand?
 1. Met man en macht vissen redden uit de Zandenplas
  Play

  Met man en macht vissen redden uit de Zandenplas

 2. Video van de Dag | Spectaculaire luchtbeelden: man vlucht twee (!) keer in gestolen politieauto
  Play

  Video van de Dag | Spectacu­lai­re luchtbeel­den: man vlucht twee (!) keer in gestolen politieau­to

  7 mei