Volledig scherm
PREMIUM
Dierenbescherming nam onlangs honderd sterk verwaarloosde honden bij Animal House in Lettele in beslag. © Dierenbescherming

Hoe ontmasker ik de foute hondenfokker?

Vraag van de weekDe inbeslagname van honderd sterk verwaarloosde honden bij broodfokker en eigenaar van Animal House in Lettele, leidde tot tal van verontwaardigde reacties. Maar hoe sluit ik uit dat ik een hond aanschaf bij een broodfokker die het niet zo nauw neemt met het welzijn van het dier?

Waar staat een broodfokker eigenlijk voor?

,,Met de term broodfokker bedoelen we mensen die honden fokken op een manier waarbij geldelijk gewin voor hen belangrijker is dan de gezondheid en het welzijn van de pups en hun moeder”, zegt Corina Haverlag, coördinator van Het Landelijk InformatieCentrum Gezelschapsdieren (LICG). 

  1. Zonder krasjes gaat grootste zeiljacht ter wereld door de smalle brug  bij Vollenhove, op weg naar de wereldzeeën
    PREMIUM
    video & update

    Zonder krasjes gaat grootste zeiljacht ter wereld door de smalle brug bij Vollenhove, op weg naar de wereld­zeeën

    Het was letterlijk passen en meten. Maar er gaan dan ook niet dagelijks reusachtige pontons met daarop een 81 meter lang zeiljacht door de Vollenhoverbrug. Nadat de duisternis over Vollenhove was gevallen, begon daar na een lange dag wachten op gunstige weersomstandigheden de reis van de bij jachtwerf Royal Huisman gebouwde Sea Eagle II, die uiteindelijk moet eindigen in het Caribische gebied.