Mede-directeur Renate Meulenkamp-Back is vaak te vinden in de fabriekshallen van het Hardenbergse familiebedrijf Drabo. ,,Onze medewerkers zijn onze ambassadeurs.”
Volledig scherm
PREMIUM
Mede-directeur Renate Meulenkamp-Back is vaak te vinden in de fabriekshallen van het Hardenbergse familiebedrijf Drabo. ,,Onze medewerkers zijn onze ambassadeurs.” © Frank Uijlenbroek

Hoe Renate en haar fabriek in Hardenberg een voorbeeld zijn om personeelskrapte tegen te gaan

Corona hakte er economisch in. Maar personeelskrapte raakt drie keer zoveel bedrijven, blijkt uit onderzoeken van de Stentor en vakbond CNV. De eindeloze zoektocht naar nieuwe medewerkers is de grootse disclaimer in de juichmodellen die economen schetsen voor het bedrijfsleven en onze welvaart. Het medicijn? ,,Wees zuinig op je medewerkers.”

3 reacties

 • wouter jansen

  1 maand geleden
  Uit onderzoek en praktijkervaringen blijkt inderdaad dat directies meer aandacht moeten geven aan de ontwikkeling van hun organisatie en personeel. Zie whitepaper http://samenondernemen.nl/whitepaper-goede-medewerkers-willen-zich-continu-verbeteren-bekijk-naar-hoe-en-waarom/ . Hierin staan ook praktische openingen hoe personeelsgebrek strategisch en operationeel opgepakt kan worden. Kortom, de leiding en het personeel moeten samen hun kansen verzilveren.
 • Gerrit Geertjes

  1 maand geleden
  We zien een goed voorbeeld van een werkgever van het jaar 2021 in Hardenberg. Toppertje
 • JM Asselt

  2 maanden geleden
  Dat is een mooi bericht, prachtig! niet voor 1 gat te vangen, toppers!