Een foto ter illustratie: een Engelse Springer Spaniël.
Volledig scherm
Een foto ter illustratie: een Engelse Springer Spaniël. © Sander Zurhake

Hondenbelasting op de tocht, hondenbezitters in Oost-Nederland verheugd: ‘Niet transparant waar geld naartoe gaat’

UPDATE | POLLDe Tweede Kamer debatteerde donderdag over de hondenbelasting. Die staat op de tocht nu blijkt dat meerdere partijen voor afschaffen zijn. De helft van de gemeenten heft nu nog een ‘blaftaks’. Zoals Dalfsen, waar hondenbezittersvereniging De Brave Baasjes al jaren tegen de belasting ageert. ,,Nu maakt mijn hart wel een sprongetje.’’

16 reacties

 • Pim Willemsen

  2 jaar geleden
  Het is simpel, als baasje een hondenpaspoort met daarin DNA code van de hond aanschaft geen hondenbelasting betalen. Wordt er ergens hondenpoep gevonden, dan is baasje van de hond zo te traceren en dan schoonmaakkosten + boete betalen.
 • evelien vlierhuis

  2 jaar geleden
  Hondenbelasting hoeft voor mij niet.Wel vind ik dat mensen die een hond hebben ,de poep verplicht op moeten ruimen doen ze dat niet dan vind ik dat ze een boete moeten krijgen.Zou toch belachelijk zijn dat je hond overal mag poepen en dat je het mag laten liggen.Ik zelf ruim het altijd op,maakt niet uit waar ze poept. Ik haat het als mensen hun hond laten poepen ook in het gras en het laten liggen,dus je kunt nergens meer in het gras zitten want overal ligt wat alleen voor hun eigen deur niet.
 • Reinder Bosch

  2 jaar geleden
  Belasting moet gebruikt worden waarvoor het wordt geheven. De meeste gemeenten gebruiken hondenbelasting als inkomstenbron voor begroting en niet om hondenpoep op te ruimen, hondenuitlaatvelden in te richten enzovoort. Wel moeten hondenbezitters altijd en voor 100% gevraagd worden hondenpoep op te ruimen, maar dit zou ook moeten gelden voor kattenbezitters en ook voor paarden bezitters. Iedereen ruimt zijn eigen rotzooi op in de publieke ruimte. Betekend dus ook: Geen loslopende huisdieren !!!!
 • Looijen

  2 jaar geleden
  sorry maar ik ben verbaasd over de reacties hieronder. de belasting voor honden was bedoeld voor de medewerkers die de poep zouden moeten opruimen, en nu gaan we de regels effe omdraaien? als iik geen belasting meer hoef te betalen DAN ruim ik mijn hondepoepje op nu nog niet want daar betaal ik voor!!!!!
 • L van Ojik

  2 jaar geleden
  Als hondenbezitter zeg ik: 'vooral niet afschaffen. Maar dan wel zorgen voor transparantie wat betreft de uitgaven van deze belasting. De inkomsten moeten dan ook gebruikt worden om goede voorzieningen zoals prullenbakken met zakjes, omheinde hondenuitlaatvelden etc te realiseren en te onderhouden. Hopelijk helpt dit dan andere hondenbezitters ook om de hondenpoep van hun hond op te ruimen.
 1. Heino rolt Alphense Boys op, vervelende middag voor Rohda Raalte en Lemelerveld wint degradatieduel

  Heino rolt Alphense Boys op, vervelende middag voor Rohda Raalte en Lemeler­veld wint degradatie­du­el

  Zo wacht je sinds 20 november op een overwinning en zo win je overtuigend van Alphense Boys. Heino deed zondagmiddag uitstekende zaken in de strijd om handhaving. Rohda Raalte leed in dezelfde competitie de tweede nederlaag na de winterstop, terwijl derdeklasser Steenwijkerwold blijft winnen. Ook Lemelerveld trok aan het langste eind en deelde een serieuze tik uit aan de directe concurrent.
 2. Wacker boekt doelpuntrijke zege, Rohda Raalte sluit geweldig jaar in stijl af en Robur en KCVO stellen teleur
  Liveblog

  Wacker boekt doelpunt­rij­ke zege, Rohda Raalte sluit geweldig jaar in stijl af en Robur en KCVO stellen teleur

  Op overtuigende wijze kampioen worden in de eerste klasse en vervolgens uitstekend meedoen in de vierde divisie. Rohda Raalte won in de laatste reguliere speelronde van de eerste seizoenshelft met 2-0 van De Zouaven en sloot daarmee een geweldig jaar in stijl af. Wacker gaat eveneens met een prettig gevoel de winterstop in, terwijl Kraggenburg en Lemelerveld flink aan de bak moeten in het nieuwe kalenderjaar.