Een foto ter illustratie: een Engelse Springer Spaniël.
Volledig scherm
Een foto ter illustratie: een Engelse Springer Spaniël. © Sander Zurhake

Hondenbelasting op de tocht, hondenbezitters in Oost-Nederland verheugd: ‘Niet transparant waar geld naartoe gaat’

UPDATE | POLLDe Tweede Kamer debatteerde donderdag over de hondenbelasting. Die staat op de tocht nu blijkt dat meerdere partijen voor afschaffen zijn. De helft van de gemeenten heft nu nog een ‘blaftaks’. Zoals Dalfsen, waar hondenbezittersvereniging De Brave Baasjes al jaren tegen de belasting ageert. ,,Nu maakt mijn hart wel een sprongetje.’’

16 reacties

 • Pim Willemsen

  1 dag geleden
  Het is simpel, als baasje een hondenpaspoort met daarin DNA code van de hond aanschaft geen hondenbelasting betalen. Wordt er ergens hondenpoep gevonden, dan is baasje van de hond zo te traceren en dan schoonmaakkosten + boete betalen.
 • evelien vlierhuis

  1 week geleden
  Hondenbelasting hoeft voor mij niet.Wel vind ik dat mensen die een hond hebben ,de poep verplicht op moeten ruimen doen ze dat niet dan vind ik dat ze een boete moeten krijgen.Zou toch belachelijk zijn dat je hond overal mag poepen en dat je het mag laten liggen.Ik zelf ruim het altijd op,maakt niet uit waar ze poept. Ik haat het als mensen hun hond laten poepen ook in het gras en het laten liggen,dus je kunt nergens meer in het gras zitten want overal ligt wat alleen voor hun eigen deur niet.
 • Reinder Bosch

  1 week geleden
  Belasting moet gebruikt worden waarvoor het wordt geheven. De meeste gemeenten gebruiken hondenbelasting als inkomstenbron voor begroting en niet om hondenpoep op te ruimen, hondenuitlaatvelden in te richten enzovoort. Wel moeten hondenbezitters altijd en voor 100% gevraagd worden hondenpoep op te ruimen, maar dit zou ook moeten gelden voor kattenbezitters en ook voor paarden bezitters. Iedereen ruimt zijn eigen rotzooi op in de publieke ruimte. Betekend dus ook: Geen loslopende huisdieren !!!!
 • Looijen

  1 week geleden
  sorry maar ik ben verbaasd over de reacties hieronder. de belasting voor honden was bedoeld voor de medewerkers die de poep zouden moeten opruimen, en nu gaan we de regels effe omdraaien? als iik geen belasting meer hoef te betalen DAN ruim ik mijn hondepoepje op nu nog niet want daar betaal ik voor!!!!!
 • Linda van Ojik

  1 week geleden
  Als hondenbezitter zeg ik: 'vooral niet afschaffen. Maar dan wel zorgen voor transparantie wat betreft de uitgaven van deze belasting. De inkomsten moeten dan ook gebruikt worden om goede voorzieningen zoals prullenbakken met zakjes, omheinde hondenuitlaatvelden etc te realiseren en te onderhouden. Hopelijk helpt dit dan andere hondenbezitters ook om de hondenpoep van hun hond op te ruimen.