Shiva Vroege.
Volledig scherm
PREMIUM
Shiva Vroege. © Foto Freddy Schinkel

‘Hoopverlener’ Shiva (27) weet uit eigen ervaring: hoe diep je ook zit, je kunt wat van je leven maken

Shiva Vroege weet zelf maar al te goed hoe diep een dal kan zijn. Daarom helpt ze nu andere jongeren in nood, als maatje en adviseur van hulpverleners in de Flevolandse jeugdzorg. 

Sinds begin deze maand is Shiva Vroege (27) een van de negen ‘hoopverleners’ die het Centrum voor Maatschappelijke Ondersteuning in Flevoland heeft opgeleid met het project ExpEx. Haar woning in Lelystad weerspiegelt in alles de Shiva van nu. Een kleurrijk mens die is zoals ze is en doet waar ze blij van wordt. Met haar bonte kleding en rode haren - inclusief roze bloem en dreadlocks - past Shiva bij de regenboogtafel en het paarsblauwe dressoir in haar huis. ,,Ik ben zo gelukkig’’, zegt ze. ,,Dat zeg ik regelmatig hardop tegen mezelf. Ik heb heel diep gezeten maar heel blij met wie ik nu ben.’’

  1. Roep om lockdown steeds krachtiger in regio door nalatige coronaverspreiders: ‘Wat nou als het jouw opa of oma is?’
    PREMIUM
    VIDEO

    Roep om lockdown steeds krachtiger in regio door nalatige coronaver­sprei­ders: ‘Wat nou als het jouw opa of oma is?’

    Het aan de laars lappen van de social distancing-richtlijnen doet de roep om een lockdown steeds luider klinken in de regio. Professor Pieter van Vollenhoven ziet dat Nederland zonder toezicht niet kan functioneren, columnist Özcan Akyol noemt een lockdown onvermijdelijk en ook PEC Zwolle-verdediger Bram van Polen ontsteekt in woede. ,,Denk nou eens na mensen. Gebruik die hersenpan een keer.”