Bas van Stormbroek (links) en Robin Jongbloed runnen restaurant Bij de Jongens in Hattem. Zij maakten gebruik van de eerste NOW-regeling, net als veel collega's in de gemeente.
Volledig scherm
PREMIUM
Bas van Stormbroek (links) en Robin Jongbloed runnen restaurant Bij de Jongens in Hattem. Zij maakten gebruik van de eerste NOW-regeling, net als veel collega's in de gemeente. © Henri van der Beek

Horeca put massaal uit noodregeling, maar starters staan met lege handen: ‘We worden over het hoofd gezien’

De Nederlandse horeca maakt massaal gebruik van overheidssteun in deze coronatijd. Bijna drie op de vier zaken put uit de noodregelingen. Toch zijn er onderling aanzienlijke verschillen. Startende ondernemers, zoals die van Corners Cake in Zwolle, moeten het tot hun ongenoegen wél op eigen kracht doen. In Hattem valt daarentegen bijna geen enkele horecazaak buiten de boot.

  1. Journalist Harm Ede Botje: 'Hiddema is woedend geworden'
    Play

    Journalist Harm Ede Botje: 'Hiddema is woedend geworden'

  2. Zwolse bushaltes opgeheven: 'Het maakt me dingen onmogelijk'
    Play

    Zwolse bushaltes opgeheven: 'Het maakt me dingen onmogelijk'