Bas van Stormbroek (links) en Robin Jongbloed runnen restaurant Bij de Jongens in Hattem. Zij maakten gebruik van de eerste NOW-regeling, net als veel collega's in de gemeente.
Volledig scherm
PREMIUM
Bas van Stormbroek (links) en Robin Jongbloed runnen restaurant Bij de Jongens in Hattem. Zij maakten gebruik van de eerste NOW-regeling, net als veel collega's in de gemeente. © Henri van der Beek

Horeca put massaal uit noodregeling, maar starters staan met lege handen: ‘We worden over het hoofd gezien’

De Nederlandse horeca maakt massaal gebruik van overheidssteun in deze coronatijd. Bijna drie op de vier zaken put uit de noodregelingen. Toch zijn er onderling aanzienlijke verschillen. Startende ondernemers, zoals die van Corners Cake in Zwolle, moeten het tot hun ongenoegen wél op eigen kracht doen. In Hattem valt daarentegen bijna geen enkele horecazaak buiten de boot.

  1. 
Alleen je kinderen opvoeden: kinderpsychiater geeft tips
    PREMIUM

    Alleen je kinderen opvoeden: kinderpsy­chi­a­ter geeft tips

    Niemand start een gezin met het idee dat het zal uitdraaien op een scheiding. Ook Charlotte (31) had het niet makkelijk om het voltijdse moederschap los te laten. ,,Andere alleenstaande moeders zeiden dat het wel zou wennen, en ze hadden gelijk: ik heb mijn draai gevonden. Mao en Niloh zijn gelukkig, en met de kat erbij vormen wij een team van vier.” Ze legt uit hoe de regeling met haar partner verloopt, en ook kinderpsychiater Peter Adriaenssens geeft advies rond co-ouderschap.