Gerrit uit Steenwijk haalt bier tijdens Dicky Woodstock Popfestival (tot en met zaterdag) in Steenwijkerwold. Hij vindt het plan voor maximaal twee bier onzin.
Volledig scherm
PREMIUM
Gerrit uit Steenwijk haalt bier tijdens Dicky Woodstock Popfestival (tot en met zaterdag) in Steenwijkerwold. Hij vindt het plan voor maximaal twee bier onzin. © Wilbert Bijzitter

Horeca wil meter bier niet kwijt

Organisatoren van evenementen in deze regio moeten hard lachen om het voorstel om bezoekers voortaan niet meer dan twee drankjes tegelijk te geven aan de bar. Het invloedrijke Nederlands Instituut voor Alcoholbeleid (STAP) wil dat om drankmisbruik onder jongeren tegen te gaan. ,,Hoe halen ze het in hun kop?"

 1. ‘Dierenleed’ bij Stichting Wroetstal uit Epe, maar deskundigen twijfelen: ‘Context ontbreekt’
  PREMIUM
  video
  12

  ‘Dierenleed’ bij Stichting Wroetstal uit Epe, maar deskundi­gen twijfelen: ‘Context ontbreekt’

  Bijtsporen aan staart en oren, navelbreuken, kreupele varkens: Stichting De Wroetstal uit Epe is in opspraak geraakt. Camerabeelden laten volgens dierenwelzijnsorganisatie Ongehoord misstanden zien bij twee varkensstallen. De Dierenbescherming neemt het hoog op, maar wil de ernst eerst onderzoeken. Gedragsbiologe Inonge Reimers van Wageningen Universiteit twijfelt. ,,Iedere context ontbreekt.”