Horecaba­zen in Oost-Nederland fel tegen coronapas: ‘Hier wil ik niet aan meewerken’

VIDEOHorecaondernemers in Oost-Nederland zitten niet te wachten op de coronatoegangspas. Deze pas, die waarschijnlijk per 25 september verplicht wordt, moet het toegangsbewijs worden voor onder meer een hapje of drankje in de horeca. Ondernemer Hendrik Karabagias uit Zwolle: ,,Ik hoop het kabinet nog op andere gedachten te kunnen brengen, dit wordt wel heel heftig.”

22 reacties

 • Harm Platz

  1 jaar geleden
  De horeca is zo wie zo een sector "die is tegen". Hoeveel is er wel niet gezanikt over dat men niet mee wilde werken aan het rookverbod.
 • Harm Platz

  1 jaar geleden
  In Duitsland doet de horeca niet moeilijk over het scannen van de QR code. Onderzoek wijst uit dat de qr scan 3 seconden duurt.
 • Roy Volkerink

  1 jaar geleden
  Ik weiger zo'n coronaster in mijn bezit te krijgen. Zoals eerder benoemd tussen deze reacties. Gevacineerden blijven een mogelijk besmettingsgevaar. Dus voor wie is het dan een voordeel om gevaccineerd te zijn? Alleen voor de persoon zelf lijkt mij. En evt. De zorg maar hun kunnen wel een paar griepjes aan lijkt mij. Toch denken ze na over een bewijs om de kroeg in te mogen naast de gebruikelijke legitimatie. Steeds meer worden we beperkt als burger. Gevacineerden en niet gevaccineerd. Treurig!
 • Christiaan Jurjens

  1 jaar geleden
  Ik zie het probleem niet bij voerbal wedstrijd moet je ook coronatoegangs bewijs tonen ik vind horeca zo bie zo door dus ik zit niet graag op terras de markt brasserie Hardenberg overtreed steeds de regels daar word niet ingegrepen dat begrijp ik niet
 • S Kwijper

  1 jaar geleden
  Dit is precies de reden waarom die sector zo benadeeld wordt en horeca eronder lijdt die het wel goed voor elkaar heeft. Doordat er zo laks met die test voor toegang werd omgegaan zijn er veel besmettingen gekomen. Ook heel veel valse toegangsbewijzen zijn er gebruikt. Je hoorde er zoveel mensen over. Dat het zo gemakkelijk ging. Er werd niet eens gecontroleerd. Mensen die Corona hebben en bewust mensen besmetten - die zijn er ook; vooral in het nachtleven. Gastvrijheid is een veilig terras.
 1. SV Urk gaat onderuit op eigen veld, DVS’33 knokt zich naar een punt en HHC wint voor het eerst sinds 24 september
  Liveblog

  SV Urk gaat onderuit op eigen veld, DVS’33 knokt zich naar een punt en HHC wint voor het eerst sinds 24 september

  Er stond in de eerste maanden van dit seizoen geen maat op HHC Hardenberg, maar na de ruime nederlaag tegen Rijnsburgse Boys was de ploeg van Pascal Diender een tijdje de weg kwijt. Vandaag werd er eindelijk weer gewonnen. SV Urk slaagde er daarentegen niet in de drie punten op eigen veld te houden, terwijl DVS’33 pas heel laat gelijk maakte bij Ter Leede. Dat en nog veel meer kwam in de afgelopen uren voorbij in het liveblog.
 2. d’Olde Veste’54 boekt belangrijke zege, Berkum slikt late domper en HHC Hardenberg maakt indruk in Volendam
  Liveblog

  d’Olde Veste’54 boekt belangrij­ke zege, Berkum slikt late domper en HHC Hardenberg maakt indruk in Volendam

  Oranje trapte al om 16.00 uur af voor het achtste finaleduel met de Verenigde Staten en dat was voor veel amateurclubs reden om de wedstrijden van hun eerste elftal te vervroegen. Dat weerhield HHC Hardenberg er niet van om in Volendam te bewijzen dat het dit seizoen meedoet om de titel. SV Urk slaagde er daarentegen niet in de derde zege op rij te boeken en VVOG kreeg een tik van Harkemase Boys. Berkum liep eveneens tegen een teleurstelling aan, terwijl d’Olde Veste’54 juist drie belangrijke punten in de wacht sleepte.